Dinamo ga je pustio besplatno. Sad ga čeka transfer karijere

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKI nogometni vratar Dinko Horkaš (25), kojem idući mjesec istječe ugovor s bugarskim Lokomotivom iz Plovdiva, pred potpisom je ugovora sa španjolskim prvoligašem Las Palmasom, izvijestili su u četvrtak španjolski mediji. Horkaš se već nalazi na Kanarskim otocima te je ondje prije tjedan dana odgledao utakmicu s Betisom, pišu novine As. Konkurentski list Marca tvrdi da je već obavio liječnički pregled.

On bi trebao zamijeniti prvog čuvara mreže Alvara Vallesa (26) kojeg Las Palmas namjerava prodati ovo ljeto, javljaju lokalne novine Canarias 7. Hrvatski vratar je ove sezone nastupio u 23 utakmice za Lokomotiv i primio 28 golova. Njegove nastupe u Bugarskoj je navodno pratio srpski šef Las Palmasove skautske službe Branko Milovanović (51).

Horkaš je ponikao u zagrebačkom Dinamu, a bio je na posudbama u Zrinjskom iz Mostara, Posušju i Varaždinu. Za Lokomotiv, koji se nalazi na četvrtom mjestu u bugarskom prvenstvu, igra od ljeta 2022., a tamo je prešao bez odštete. Las Palmas se nalazi na 15. mjestu među 20 klubova španjolske lige.

Pročitajte više