MAN. CITY - DINAMO

U kojem sastavu će igrati City? Nitko nema pojma, ali tri stvari su sigurne

Foto: EPA-EFE

DINAMO večeras od 21 sat (PlanetSport) na Etihadu protiv Manchester Cityja igra susret 2. kola skupine C Lige prvaka.

Za Dinamo je to jedna od najvećih utakmica u posljednjih desetak godina, a za Manchester City samo jedna u nizu u natrpanom rasporedu i borbi s Liverpoolom u Premiershipu.

Nenad Bjelica je u Manchester doputovao s najjačim sastavom, a nema tek Leškovića i Andrića koji su ranije otpali zbog ozljeda i morat će na operacije. Tako će Dinamov trener najskupljoj momčadi na svijetu suprotstaviti najjače što ima, iako se može očekivati da će Bjelica ponovno napraviti neko iznenađenje kao što je to bio slučaj na utakmici s Atalantom. U tom susretu je Dinamov trener izveo momčad u formaciji 3-5-2, koju nikad prije nije igrao, i potpuno iznenadio Gasperinija te pobijedio 4:0.

Engleski mediji se u najavama utakmice uopće nisu bavili Dinamom, a Guardiolu su na press konferenciji o hrvatskom prvaku ispitivali tek hrvatski novinari. Cityjev trener pohvalio je Dinamo i rekao da je to agresivna i dobra momčad, ali svojim igračima je snimke Dinamovih utakmica pokazao tek dan uoči susreta.

Guardiola se već dulje muči sa sastavljanjem obrane budući da su mu ozlijeđena dva stopera, John Stones i Aymeric Laporte. Nakon poraza od Norwicha 3:2 i Stonesove ozljede stoperski par su u tri od posljednje četiri utakmice činili Nicolas Otamendi i veznjak Fernandinho, a City ni u jednoj od te tri utakmice nije primio gol. U najavama utakmice s Dinamom engleski mediji pokušali su pogoditi s kojim sastavom će Guardiola večeras istrčati i baš sve novine objavile su drukčije sastave.

Uz Otamendija i Fernandinha na stoperima i Edersona na golu, jedino oko čega se svi slažu jest da će napad predvoditi Sergio Agüero, iako je utakmicu sa Šahtarom u 1. kolu započeo Gabriel Jesus. Samo dvoje novina, Daily Mirror i Daily Star, uvrstilo je Kevina De Bruynea u početnu postavu, no budući da Belgijac sinoć nije trenirao, za očekivati je da neće biti u udarnih 11 protiv Dinama.

Englezi se ne mogu dogovoriti ni oko bekova pa neki u momčad guraju Cancela i Mendyja, a neki Walkera i Zinčenka. Slična je situacija i u napadu u kojem se ne zna tko će praviti društvo Agüeru. U najavama su u kombinacijama Sterling, Mahrez i Bernardo Silva, ali definitivno bi špicu trebao igrati Agüero jer se odmarao u subotu protiv Evertona.

Pročitajte više