NBA

U nikad luđem NBA doigravanju pet utakmica zaredom odlučeno u zadnjim sekundama

Foto: Getty Images

DOIGRAVANJE NBA lige došlo je do konferencijskih finala, a protekla tri dana bila su nevjerojatno dramatična. Čak pet uzastopnih utakmica odlučeno je u posljednjoj sekundi ili neposredno prije toga, a kulminacija je stigla briljantnim specijalom Toronto Raptorsa koji su sinoć svladali Boston 104:103 tricom uz zvuk sirene.

Toronto - Boston 99:102

Niz ludih završnica počeo je dva dana ranije na drugoj utakmici Toronta i Bostona, koju su Celticsi dobili 102:99, ali tek nakon što je Fred VanVleet promašio tricu za produžetak s istekom vremena.

Denver - Utah 80:78

Nekoliko sati kasnije odigrana je majstorica prvoga kruga Zapada, a Denver Nuggetsi pobijedili su Utah Jazz 80:78 i izborili konferencijski polufinale. Koš za pobjedu postigao je Nikola Jokić 27 sekundi prije kraja, ali Nuggetsi su odahnuli tek kad je šut za tricu Mikea Conleya u posljednjoj sekundi iscurio iz obruča.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Milwaukee - Miami 114:116

Iduća večer započela je drugom utakmicom polufinala Istoka između Milwaukeeja i Miamija, a Heat je poveo 2:0 nakon lude završnice koju su obilježile dvije podjednako kontroverzne sudačke odluke. Prvo je Khris Middleton izjednačio na 114:114 nakon diskutabilnog prekršaja Gorana Dragića na trici četiri sekunde prije kraja, a zatim je Giannis Antetokounmpo nepotrebno dodirnuo Jimmyja Butlera na šutu u zadnjoj sekundi, a ovaj je doslovno nakon isteka vremena pogodio bacanja za pobjedu.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimke možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Houston - Oklahoma City 104:102

Malo kasnije Houston je u odlučujućoj utakmici prvog kruga Zapada svladao Oklahoma City 104:102, a junak je bio James Harden, ali ne zbog šuta za pobjedu, nego zbog blokade na Luu Dortu, koji je četiri sekunde prije kraja gađao za pobjedu Thundera. Bila je to jedina od ovih utakmica koja nije odlučena u posljednjoj sekundi, nego nekoliko trenutaka ranije.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Boston - Toronto 103:104

Krug su zatvorili Raptorsi sinoćnjom pobjedom nad Bostonom 104:103 za smanjenje na 2:1 u polufinalu Istoka. Prvo je Kemba Walker pronašao usamljenog Daniela Theisa na zakucavanju pet desetinki prije kraja, a zatim je Kyle Lowry pronašao OG-ja Anunobyja na suprotnoj strani terena na otvorenoj trici za spektakularni preokret.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimke možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Iako nema navijača ni prednosti domaćeg terena, iako se igra u nikad viđenim okolnostima balona u Orlandu i cijela je sezona dobila i političke konotacije kroz borbu za socijalnu pravdu i rasnu jednakost, posljednja tri dana pokazala su da je restart sezone u potpunosti uspio i da se igra nevjerojatno uzbudljiva košarka.

Pročitajte više