U Pekingu rekordan broj hrvatskih sportaša

NASTUP u Pekingu je osiguralo 88 sportaša, a moglo bi im se pridružiti još desetak u pojedinačnim sportovima, kao i hrvatska košarkaška reprezentacija.

Hrvatski košarkaši nastupaju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre od 14. do 20. srpnja u Ateni. Izbore li nastup u Pekingum pridružit će se velikom broju naših sportaša koji su već osigurali nastup na najvećem sportskom događaju ove godine.

Za sada nas predstavlja 88 sportaša iz rukometa, stolnog tenisa, streljaštva, taekwondoa, tenisa, vaterpola, veslanja, atletike, biciklizma, boksa, gimnastike, jedrenja, kajakaštva i plivanja, a roku od sljedećih 45 dana mogu se pridružiti već spomenuti košarkaši te još desetak sportaša u pojedinačnim sportovima.

Treba istaknuti kako je osim naših glavnih aduta, vaterpola, rukometa te skoka u vis veliki uspjeh polučila plivačka reprezentacija, čak dvanaest naših plivača će nastupiti u Pekingu s realnim izgledima za osvajanje pokoje medalje, a ne treba zanemariti niti jedriličare jer će čak njih deset predstavljati Hrvatsku u dalekoj Kini.

S obzirom na broj naših predstavnika možemo očekivati da će se s ovih ljetnih igara Hrvatska vratiti s najviše odličja od njezine samostalnosti. 

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više