U ponedjeljak presica u Londonu. Evo protiv koga će se boriti Hrgović za titulu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

FILIP HRGOVIĆ je pobjedom nad Zhileijem Zhangom u kolovozu 2022. postao obavezni izazivač za IBF-ovu titulu teške kategorije. Hrvatski boksač je nakon toga savladao i Demseya McKeana te Marka De Morija, no nikako nije uspio doći do borbe za naslov prvaka.

"Stiže velika vijest u idućih tjedan i pol, imat će veliku borbu i postati prvak tijekom ove godine. Vidjet ćete o čemu se radi, stižu ogromne vijesti", rekao je nedavno Hrgovićev menadžer Keith Connolly.

Hrgović i Dubois za IBF-ovu titulu

Sada je novinar i boksački insajder Dan Rafael otkrio koja je to velika vijest. Riječ je o presici u Londonu na kojoj će u ponedjeljak biti objavljeno da se Hrgović 1. lipnja bori protiv Daniela Duboisa. 

Dubois je najjače ime Hrgovićeve karijere. Riječ je o boksaču koji je prošle godine izazvao Oleksandra Usika u meču za pojase prvaka po organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO i izgubio u devetoj rundi. Hrgović u karijeri ima 17 pobjeda u isto toliko borbi, dok je Dubois na omjeru od 20 pobjeda i dva poraza.

"Hrgović će se boriti protiv Duboisa za upražnjenu IBF titulu u teškoj kategoriji. Pobjednik meča Fury - Usik prema ugovoru bi trebao napustiti naslov u određenom razdoblju nakon borbe, a to se mora dogoditi prije 1. lipnja. Ne bude li pobjednik te borbe to učinio sam te pokušao ignorirati ugovor, tada će to učiniti IBF i oduzeti mu pojas. Dakle, kada se Hrgović i Dubois budu borili 1. lipnja na priredbi u Saudijskoj Arabiji, tada će se gotovo 99 posto boriti za upražnjeni IBF-ov naslov. A pobjednik te borbe borit će se protiv sljedećeg prvog izazivača – Anthonyja Joshue", rekao je Rafael. 

On je otkrio i popis ostalih borbi sa spektakla 1. lipnja. Tada će se u priredbi "5 na 5" sučeliti promocije Eddieja Hearna i Franka Warrena. Uz Hrgovića i Duboisa, gledatelji u Saudijskoj Arabiji moći će gledati i borbe Wilder - Zhang, Ford - Ball, Williams - Sheeraz i Richards - Hutchinson.

Pročitajte više