U PSG-u ogorčeni na optužbe o namještanju, legenda Zvezde u šoku: "Nije moguće"

UEFA je izvijestila francusko tužiteljstvo da je utakmica PSG-a i Crvene zvezde (6:1) u drugom kolu Lige prvaka možda namještena.

> Istražuje se je li namještena utakmica PSG-a i Crvene Zvezde (6:1)

Navodno je jedan od čelnih ljudi srpskog prvaka pokušao uplatiti čak pet milijuna eura da će Zvezda u Parizu izgubiti s pet golova razlike. Zaradio bi nekoliko desetaka milijuna eura.

L'Équipe je kontaktirao legendu Zvezde, njenog počasnog predsjednika Dragana Džajića, koji je ostao šokiran informacijom koju su mu prenijeli Francuzi.

"Vi ste prvi od kojih čujem za ovo. Nisam ništa čuo o tome. Nije moguće, nije istina!", rekao je Džajić za ugledni francuski sportski list.

Senzacionalne optužbe L'Équipea naišle su na oštar demantij kluba s Parka prinčeva. U službenoj izjavi za L'Équipe, PSG je kategorično demantirao da je došlo do bilo kakvih spornih sastanaka o kojima francuski list piše.

''S čuđenjem i ogorčenošću primamo informaciju koju ste podijelili s nama. Niti u jednom trenutku, nitko od članova kluba nije imao bilo kakve razgovore osim onih standardnih vezanih za organizaciju utakmice, sastanke povodom toga, posjete i ostale protokolarne stvari na marginama utakmice. Ovom prilikom PSG podsjeća na svoju posvećenost osnovnim principima sporta, integriteta natjecanja i posljedičnim odbacivanjem bilo koje radnje koja bi mogla dovesti u pitanje taj integritet“, navodi se u reakciji kluba s Parka prinčeva.

Povodom teških optužbi L'Équipea oglasila se i Crvena zvezda.

''Crvena zvezda s najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista L'Équipe vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice PSG - Crvena zvezda i umiješanost bilo koga iz Crvena zvezde u eventualne nečasne radnje.

Navodi iz tog teksta mogu nanijeti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato Crvena zvezda inzistira i kod UEFA-e i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine.

Današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi su toliko napredovali da je, jednostavno, nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen. Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umiješanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje'', stoji u priopćenju kluba s Marakane.

Pročitajte više