Uefa zadovoljna Rosettijem te mu dodijelila suđenje finala Eura

UEFA je odredila suce za polufinalne i finalnu utakmicu Europskoga nogometnog prvenstva. Finale će suditi dobro nam poznati Roberto Rosetti.

Robertu Rosettiju, koji je vrlo dobro odsudio dvoboj Hrvatske protiv Turske u četvrtfinalu, ukazano je veliko povjerenje te će baš on suditi finale u Beču. Pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Alessandro Griselli i Paolo Calcagno, dok će četvrti sudac biti Šveđanin Peter Fröjdfeldt.

Polufinalni dvoboj Turaka i Nijemaca u srijedu u Baselu sudit će Švicarci, glavni sudac Massimo Busacca, te pomoćnici Matthias Arnet i Stephane Cuhat. Četvrti će službenik ponovno biti Fröjdfeldt.

Bečki polufinale Rusije i Španjolske pripalo je belgijskoj sudačkoj trojci: Franku de Bleeckereu, te pomoćnicima Peteru Hurmansu i Alexu Verstraetenu. Ulogu četvrtog suca obnašat će Grk Kyros Vassaras.

Bez posla je ostao Slovak Luboš Michel sa svojim pomoćnicima. Po mnogima najbolji svjetski sudac, koji je odradio i moskovski finale Lige prvaka između Manchester Uniteda i Chelseaja, očito nije kvalitetno odradio četvrtfinalni dvoboj Rusa i Nizozemaca. U nekoliko je navrata oštetio Ruse propustivši im dosuditi i očigledan kazneni udarac u drugom poluvremenu utakmice.

Rosettijevo imenovanje za finale posredno znači da su u Uefi najzadovoljniji suđenjem u dvoboju Hrvatske i Turske.

Totalsport/M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više