UFC pokrenuo istragu zbog ovog meča. Pogledajte kako je završio

Foto: Profimedia

SHAYILAN NUERDANBIEKE pobijedio je Darricka Minnera u perolakoj kategoriji na UFC-ovom eventu u Las Vegasu. Najpoznatija borilačka organizacija objavila je da će istražiti sumnjive kladioničarske uplate. Kineski borac Nuerdanbieke pobijedio je tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Prije meča pojavile su se glasine o Minnerovoj ozljedi te je odjednom uplaćeno mnogo novca na pobjedu Nuerdanbiekea tehničkim nokautom u prvoj rundi, što se i dogodilo. UFC je poslao priopćenje koje je prenio ESPN. "Kao i mnoge profesionalne sportske organizacije, UFC surađuje s neovisnom kladioničarskom agencijom koja prati kladioničarske aktivnosti o našim događajima", poručili su pa nastavili:

"Naš partner, vodeći dobavljač podataka o klađenju u realnom vremenu za sportske događaje u Sjevernoj Americi, provest će istragu i objaviti rezultate. U ovom trenutku nemamo razloga vjerovati da se bilo tko od sportaša koji su sudjelovali u borbi ili bilo tko povezan s njihovim timovima ponašao na neetičan ili neodgovoran način."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BORBU NUERDANBIEKEA I MINNERA

UFC borcima i članovima timova zabranio klađenje

Kontroverzna situacija pojavila se nakon što je UFC prošli mjesec objavio da se borci i njihovi timovi više ne mogu kladiti na borbe. Shayilan Nuerdanbieke je u karijeri na omjeru od 38 pobjeda i deset poraza, a Minner ima 26 pobjeda i 14 poraza.

Pročitajte više