United pobijedio City u finalu FA kupa

Foto: Profimedia

MANCHESTER UNITED je osvojio FA kup nakon što je u velikom finalu na Wembleyju pobijedio Manchester City 2:1 i 13. put u svojoj povijesti osvojio ovo natjecanje. United je odigrao odlično prvo poluvrijeme, a poveo je u 30. minuti nakon velike pogreške Joška Gvardiola.

Cityjev golman Ortega nepotrebno je istrčao na jednu dugu loptu, ali Gvardiol uopće nije gledao gdje mu je golman. Želio mu je vratiti loptu glavom, ali je prebacio istrčaloga Ortegu i servirao prazan gol Alejandru Garnachu za vodstvo Uniteda. Devet minuta kasnije United je pobjegao u kontru i Kobbie Mainoo je sjajnu akciju okrunio golom za 2:0.

City je u nastavku očekivano navalio na gol Uniteda, a u 55. minuti je greda zaustavila udarac Erlinga Haalanda. U 64. je Julian Alvarez promašio veliku priliku, a City se u igru vratio u 87. minuti kad je Andre Onana loše reagirao na udarac Jeremyja Dokua, koji je smanjio na 1:2. 

No, to je bilo sve što je City uspio napraviti i United se kroz sedam minuta sudačke nadoknade obranio bez previše problema. Unitedu je ovo prvi FA kup od 2016. godine, a otad do danas je osvojio još samo Liga kup prošle sezone.

Pročitajte više