POTRES U HRVATSKOJ

Vaterpolisti u gaćicama istrčali na ulicu: Voda je išla preko ruba bazena

Foto: Tibor Jurjevic/PIXSELL

HRVATSKU vaterpolsku reprezentaciju je jučerašnji potres zadesio u bazenu na Savi. Hrvatski vaterpolisti su odrađivali pripreme za kvalifikacijski turnir Svjetske lige kada je krenulo podrhtavati tlo u središnjoj Hrvatskoj.

>>> AKO STE NA TERENU, POMAŽETE ILI ŠALJETE POMOĆ ŽRTVAMA POTRESA, ŠALJITE NAM SNIMKE I FOTOGRAFIJE PUTEM FACEBOOK STRANICE INDEX SPORTA ILI NA ADRESU DESK@INDEX.HR

"Momci su bili unutra, ali i oni kao i svi uz rub bazena ne da smo osjetili potres nego je bilo stravično. Voda se počela prelijevati preko ruba bazena, kao da je tsunami. Sve nešto škripi, tutnji. To je bio toliki strah da su dečki istrčali iz bazena, ali ne iz vode nego iz zgrade bazena. Onako, u gaćicama", prepričao je izbornik Ivica Tucak za Hrvatski vaterpolski savez.

Vaterpolisti će se ponovno okupiti 2. siječnja

Odmah su obustavljene pripreme reprezentacije koje su trebale biti zaključene danas. Novo okupljanje je zakazano za 2. siječnja, kada u Zagrebu kreće finalni dio priprema za europske kvalifikacije Svjetske lige.

Hrvatski vaterpolisti će ondje trenirati do 6. siječnja, kada je planiran polazak za Debrecen u Mađarskoj i nastup na europskom kvalifikacijskom turniru za Svjetsku ligu. Hrvatska će se 8. siječnja 2021. u četvrtfinalu sučeliti reprezentaciji Crne Gore.

> Hrvatski navijači i dalje na nogama. Evo kako možete pomoći žrtvama potresa

Pročitajte više