Večeras je borba desetljeća. Evo koliko će zaraditi Fury i Usik

Foto: EPA

BOKS ĆE nakon 25 godina u subotu navečer dobiti apsolutnog prvaka teške kategorije u borbi Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Oleksandra Usika. S jedne strane, Britanac drži WBC naslov u teškoj kategoriji od 2020. i druge od svoje tri epske borbe protiv Deontaya Wildera, dok Ukrajinac ima WBA, WBO i IBF pojas otkako je 2021. skinuo s trona Britanca Anthonyja Joshuu.

Pobjednik - ako ga bude - postat će prvi neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa, okrunjenog 1999. u Las Vegasu. Te godine, jedanaest godina nakon svog olimpijskog naslova u Seulu, Lewis je stigao do naslova nakon pobjede na bodove protiv Evandera Holyfielda.

Ogromna zarada za borce

Ova će borba donijeti ogromnu zaradu obojici boraca. Tyson Fury trebao bi nakon spektakla, pobijedio ili izgubio, biti bogatiji za 100 milijuna dolara. Usik će zaraditi znatno manje. Ukrajinac će dobiti 30 milijuna dolara.

To su brojke koje je otkrio promotor Bob Arum, a realno je za očekivati da će oba borca zaraditi nešto više, kad se pribroje bonusi i udio od TV prava. Naravno, sve ovisi o gledanosti, odnosno broju prodanih PPV-ova. Borba bi trebala početi u ponoć, no obično ovakve borbe kasne s početkom.

Pročitajte više