"Veličanstveno, nitko nema što Beograd ima! Siromah je pobijedio bogataša"

LEGENDE Partizana oduševljene su povijesnom pobjedom nad Maccabijem za plasman na Final Four.

Vlade Divac, koji je do NBA i svjetske slave došao preko Partizanova dresa, utakmicu je gledao iz prvog reda. Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije najavio je kako će Partizan pratiti i u Parizu:

"Nemam komentar na ovo, mogu samo reći da je bilo veličanstveno. Nisam planirao ići u Pariz, ali s Partizanom, očigledno, nitko ne može planirati."

Goran Grbović, koji je uz Divca bio jedan od ključnih igrača Partizana 980-ih, također je uzviknuo "Veličanstveno! Ovo je najsvečaniji i najznačajniji uspjeh poslije Istanbula 1992. (kada je Partizan postao prvak Europe) Možda i više od toga jer siromah je pobijedio bogataša, David Golijata."

Miroslav Berić, zaštitnik znak Partizana 90-ih također nije krio ushićenje: "Došli smo da Pariza na veličanstven način, ne samo ovom pobjedom nego svim igrama u Euroligi. Ovo je senzacionalan uspjeh u borbi protiv giganata. Svaka im čast. Što god tamo uradili, treba im čestitati. Ovo što ima Beograd, nema nitko."

Ivković: Ovo je najveći uspjeh srpske košarke u posljednjih deset godina

Najbolji srpski košarkaški trener svih vremena samo je dvije sezone ('78 -'80) trenirao Partizan, ali je i u tako malo vremena uspio osvojiti jugoslavensko prvenstvo, kup i Koraćev kup. Najveće zasluge za prolazak Maccabia pripisao je treneru Vujoševiću:

"Ovo je daleko najveći uspjeh srpske klupske košarke u posljednjem desetljeću. Čestitao sam igračima, ali ovaj timski duh i ovakva ekipa su djelo Duleta Vujoševića. On je najzaslužniji za plasman na Final Four i želim mu svu sreću u Parizu"

Partizan je tako i četvrti put u povijesti došao do turnira najbolje četiri momčadi Europe: 1988. ga je također vodio aktualni trener Vujoševića. Te ih je godine u polufinalu pobijedio upravo Maccabi. Prije 18 godina je osvojio naslov prvaka Evrope, a posljednji put je među četiri najbolja bio 1998.

Pročitajte više