UTAKMICA GODINE

Velik udarac za Dinamo: Najbolji igrač u eurokupovima ne igra kod Benfice

Foto: Igor Šoban / Pixsell

IZET HAJROVIĆ, najbolji strijelac i asistent Dinama u najboljoj europskoj sezoni kluba u zadnjih pola stoljeća, zbog ozljede propušta uzvrat osmine finala Europa lige u četvrtak kod Benfice. 

Dinamo će braniti prednost 1:0 iz prve utakmice, a Hajrović je već četvrti bitan igrač koji neće igrati jednu od najvažnijih utakmica Dinama u Europi. 

Već je ranije otpao ozlijeđeni kapetan Ademi, a zbog kartona su mu se nakon prve utakmice s Benficom priključili Šunjić, koji ga je savršeno zamijenio na poziciji razarača, te lijevi bočni Leovac. 

Hajrovićev izostanak je novi u nizu i bit će ga posebno teško nadoknaditi jer je sa šest golova najbolji strijelac Dinamove europske sezone za povijest, a zajedno s Petkovićem je i Dinamov prvi asistent u eurokupovima. U pretkolima za LP te skupini i nokaut-fazi EL-a ukupno je namjestio četiri gola. 

Dobra vijest za Dinamo, ako u ovakvoj situaciji s ozljedama ključnih igrača uopće ima dobrih vijesti, jest to što je Hajrovića u prvoj utakmici protiv portugalskog velikana sjajno zamijenio Kadzior. Tako Bjelica barem ne mora misliti tko će igrati umjesto omiljenog Izeta.

Bez obzira na to, ovo je posebno težak izostanak jer Hajrović je doveden u Dinamo upravo zbog europskih utakmica.

Zato ga je Bjelica čuvao ove sezone, tijekom koje je od ukupno 26 utakmica u HNL-u i Kupu odigrao samo 13 kako bi bio spreman i odmoran za Europu. 

Pročitajte više