Kovačev Bayern

"Velikani strahuju": Bayern promijenio politiku, Kovač krenuo u rekonstrukciju

Foto: Guliver Image/Getty Images

BAYERNOV interes za Lucasa Hernandeza pokazuje kako njemački div odustaje od svoje višegodišnje sportske politike. Bayern godinama nije htio plaćati enormne odštete za nogometaše, ali sada je primoran uključiti se u rat velikana.

"Tržište je poludjelo, događaju se nevjerojatne stvari i Bayern u tome neće sudjelovati", rekao je prvi čovjek Bayerna Uli Hoeness prošle godine nakon što je PSG dovođenjem Neymara za 222 milijuna eura srušio svjetski rekord.

Sada je Bayern spreman srušiti klupski rekord i u siječnju za 80 milijuna eura dovesti 22-godišnjeg braniča Atletica i reprezentacije Francuske.

Atleticov direktor Andrea Berta je na pitanje jesu li pregovori s Bayernom u završnici odgovorio: "Pitajte Rummeniggea."

Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Bayerna, znakovito je komentirao ovaj transfer: "Ne mogu ništa ni potvrditi ni demantirati."

Marca: Velikani moraju strahovati

Madridska Marca piše kako je taj transfer početak prilagodbe tržištu, ali i nove Bayernove ere. Bavarski div pod Nikom Kovačem igra lošu sezonu i tek je treća momčad Bundeslige sa šest bodova manje od vodeće Borussije Dortmund, a glavni igrači momčadi više ne stvaraju razliku kao ranijih godina.

Prije šest godina Bayern je pokorio Europu i svijet pod Juppom Heynckesom, a iz te momčadi u Kovačevoj ekipi ostala su osmorica: Neuer, Rafinha, Boateng, Alaba, Javi Martinez, Ribery, Robben i Muller. Od navedenih samo Muller i Alaba imaju manje od 30 godina, a izgleda da su svi već davno odigrali svoje najbolje utakmice. 

Kovačev problem je što je većina tih igrača i dalje temelj njegove momčadi i jasno je da mora krenuti u hitno pomlađivanje ekipe.

Bivši hrvatski izbornik je već polako krenuo u taj proces. Klub će napustiti Ribery, Robben i Hummels, a u momčad je gurnuo igrače poput Sulea, Kimmicha, Goretzke i Gnabryja.

"Velikani moraju strahovati jer Bayern ponovno ulazi u borbu za najveće zvijezde", poruka je Marce koja podsjeća da je Bayern posljednji put 2013. godine igrao finale Lige prvaka.

Pročitajte više