NBA

Veliki trener potresen zbog Kobea: Idem reći ekipi da igramo večeras, a ne mogu

Foto: Screenshot (NBA)

SVIJET je potresen nakon smrti legendarnog Kobea Bryanta. Jedan od najboljih košarkaša u povijesti putovao je na utakmicu s helikopterom u društvu svoje 13-godišnje kćerke Gianne i još sedmero putnika. Helikopter je izgubio kontrolu, punom brzinom se srušio i izgorio u plamenu. Nesreću nitko od putnika nije preživio.

NBA nije stigao odgoditi utakmice koje se igraju noćas pa je Doc Rivers, trener Los Angeles Clippersa, u najavi susreta protiv Orlando Magica morao pričati o tome kako priprema momčad za meč u večeri kada je cijeli svijet šokiran.

"Šokantna vijest za sve nas. Žao mi je, ali nemam vam puno toga za reći. Moram ići pričati s ekipom i reći im da moraju igrati večeras, a ne mogu", pričao je Rivers kroz suze.

Kao trener Boston Celticsa Rivers je imao velike sportske bitke protiv Kobea Bryanta. 2008. je osvojio naslov protiv njega u finalu metlom kada je njegova ekipa pobijedila Lakerse 4:0, a Kobe mu je uzvratio četiri godine kasnije kada su Lakersi stigli do naslova pobjedom 4:3 u jednoj od najboljih finalnih serija u povijesti lige.

"Zadnji put sam pričao s njim prije 3,4 tjedna, trajalo je to 45 minuta. Uvijek smo se smijali našim verzijama gubitaka. Kada smo ga pobijedili 2008., on je imao svoju verziju, a 2010. ja sam imao svoju. Smijali smo se koliko smo različito gledali na ligu. Ovo je veliki gubitak. Imao je toliko toga još za raditi, nikad ga nisam vidio sretnijeg. Žao mi je svih uključenih u ovu tragediju."

Pročitajte više