Veliko iznenađenje: Real objavio ime novog trenera, nitko ga nije očekivao na klupi Madriđana

Foto: Rodrigo Jimenez, Javier Lizon/EPA

REAL MADRID je iznenadio nogometni svijet. Novi trener europskog prvaka bit će Julen Lopetegui, aktualni španjolski izbornik.

Na klupu Reala sjest će odmah po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji. Španjolsku je preuzeo prije dvije godine i na klupi te reprezentacije još uvijek ne zna za poraz. Ranije je vodio Porto, mlađe selekcije Španjolske, Rayo i drugu momčad Reala. 

Lopetegui je kao vratar od 1989. do 1991. godine bio u Realu za koji je u dvije sezone branio na samo jednoj ligaškoj utakmici. Kasnije je tri sezone proveo u Barceloni.

Real se nakon odlaska Zinedinea Zidanea, s kojim je osvojio tri europska naslova u nizu, povezivao s brojnim trenerima, ali su ga redom odbili Joachim Low, Mauricio Pochettino, Jurgen Klopp i Massimiliano Allegri. Spominjao se i mogući povratak Josea Mourinha u Real, ali od toga nema ništa. Lopetegui nije bio niti među 20 imena koja su Španjolci povezivali s upražnjenom Realovom klupom.

Ugovor s Nogometnim savezom Španjolske imao je do 2020. godine, a produžio ga je prije samo desetak dana. S Realom je potpisao trogodišnji ugovor.

Zanimljivo, na posljednjem treningu Španjolske Lopetegui je dugo razgovarao s Realovim kapetanom Sergiom Ramosom

Pročitajte više