F1

"Verstappen je sada bolji od Hamiltona. Hoćemo li gledati fantastičan okršaj?"

Foto: Epa

NIZOZEMAC Max Verstappen trenutno je u boljoj formi od vodećeg čovjeka prvenstva i peterostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona, tvrdi njegov šef iz Red Bulla Christian Horner.

Britanac koji 15 godina drži Red Bullovu momčad u Formuli 1, volio bi vidjeti okršaj Hamiltona i Verstappena za titulu.

Hamilton je uvjerljivo vodeći nakon prvih devet utrka sezone sa šest pobjeda i dva druga mjesta, a tek je u Austriji, gdje se Mercedes mučio s visokim temperaturama, završio izvan pobjedničkog postolja.

Verstappen je u Austriji ostvario prvu pobjedu i ove godine nema rezultat lošiji od petoga mjesta. Fantastičan niz započeo je na prošlogodišnjem VN-u Kanade: do kraja sezone u 15 utrka bio je 10 puta na postolju, a nastavio je ove godine i triput se popeo na postolje. Došao je do trećeg mjesta u poretku vozača iza dva Mercedesa.

Član mašinerije protiv onog koji tek dolazi 

"Prema trenutnoj formi, on je najbolji. Max je u formi života, u posljednjih 12 mjeseci je najbolji vozač na svijetu", rekao je Horner i objasnio:

"On nema najbolji bolid. Kad pogledate rezultate koje je ostvarivao od Montreala prošle godine, neke od nastupa koje je odradio, tu nije bilo greške. Nula pogrešaka."

Horner se nije sjetio incidenta s Oconom koji ga je stajao pobjede u Brazilu. Nabrijan je na lud rasplet sezone.

"Lewis ima prednost iskustva, i dalje je ekstremno brz, u najboljem je bolidu i dio je jako dobro nauljene mašinerije. Max je čovjek koji dolazi. Ne bi li bilo fantastično za sport da gledamo ta dva vozača u izravnom dvoboju?"

Horner kaže da bi se apsolutno kladio na Verstappena kad bi se natjecao u istom bolidu kao Hamilton.

"Verstappen se promijenio, otkako je otišao Ricciardo, postao je vođa momčadi. Daniel je bio tako velik karakter, s dobrim smislom za humor. Max je izvan bolida uvijek pomalo bio u njegovoj sjeni i bio je smiješni mlađi brat. Sada je on zaokružen paket", dodaje šef Red Bull tima.

>>> Vijesti iz svijeta F1 pratite na Index Sportu uz MaxF1.net. 

Pročitajte više