Video: Francuzi odabrali najbolje hrvatske igrače u posljednjih 20 godina

UOČI večerašnje prijateljske utakmice Francuske i Hrvatske, tamošnji novinari odabrali su 11 naših najboljih igrača u posljednjih 20 godina. Prema nogometnom portalu Sofoot, najbolji hrvatski nogometaš je Davor Šuker.

1. Davor Šuker

"Osječko dijete s ubojitom ljevicom je s Hrvatskom osvojilo prvu medalju. U Sevilli je zabio više od 70 golova u 150 utakmica i onda prešao u Real gdje je u prvoj sezoni postigao 24 gola. Realov ubojica se još uvijek smatra simbolom broja 9", piše Sofoot.

2. Zvonimir Boban

Francuski novinari prvo podsjećaju na njegov sukob s policajcem u utakmici protiv Zvezde, a onda pišu o njegovoj karijeri u Seriji A: "Boban je osvojio sve i očarao San Siro. Kapetan Hrvatske koja je osvojila treće mjesto."

3. Robert Prosinečki

"Hrvat koji karijeru duguje Srbima. Dragan Džajića ga je odveo, a Robert je u Beogradu pokazao svoj talent i s Crvenom zvezdom svladao Marseille 1991. u Bariju. Nastupao za Real, Barcelonu, Oviedo, Sevillu, Standard, a pri kraju karijere igrao jednu sezonu za Portsmouth gdje je izabran u najbolju momčad kluba."

4. Luka Modrić

"Fizički malen, ali izvanserijski talent, Luka ima sve. Modriću je trebalo vremena da se prilagodi na Premierligu, no nakon 18 mjeseci je neizostavni član udarnih 11 Prljavog Harryja."

5. Alen Bokšić

"Mogao je biti najbolji hrvatski napadač u povijesti da nije imao problema s ozljedama. U jednoj sezoni eksplodirao s Marseilleom slavio u finalu u Munchenu protiv velikog Milana. Nakon toga ga je cijela Europa željela dovesti. On je otišao u Italiju gdje bi zasjao tek povremeno."

6. Dario Šimić


7. Robert Jarni

8. Zvonimir Soldo

9. Mario Stanić

10. braća Kovač

Pročitajte više