NBA

VIDEO Ivica Zubac postao prvi igrač Clippersa od 2017. s ovakvom statistikom

Foto: EPA

LOS ANGELES CLIPPERSI pobijedili su Phoenix Sunse u trećoj utakmici doigravanja finala Zapadne konferencije NBA lige i tako smanjili na 1:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede. Završilo je 106:92.

Clippersi, koji i dalje igraju bez Kawhija Leonarda, ovom su pobjedom prekinuli niz od devet uzastopnih slavlja Phoenix Sunsa u utakmicama doigravanja. Navedeni niz je rekord franšize iz Phoenixa.

Paul George (27 poena, 15 skokova i osam asistencija) te Ivica Zubac (15 koševa, šut 3/8, slobodna bacanja 9/10, 16 skokova, dvije blokade) bili su najistaknutiji igrači pobjedničke momčadi, a svojim su učincima i postali prvi par nakon LeBrona Jamesa i Kevina Lovea koji su utakmicu doigravanja završili s double-doubleom od barem 15 poena i isto toliko skokova. Nekadašnji suigrači u redovima Cleveland Cavaliersa to su napravili 2017.

VIDEO: Arena Sport

Spomenuti učinak koji će ostati zapamćen u redovima Clippersa i nije jedini takav koji potpisuje hrvatski centar. Naime, Zubac je postao prvi igrač te franšize od DeAndrea Jordana koji je već u prvom poluvremenu utakmice stigao do double-doublea. Jordan je to napravio protiv Utah Jazza 2017.

VIDEO: Arena Sport

Sa 16 uhvaćenih lopti je Zubac izjednačio rekord svoje karijere po broju skokova u utakmicama doigravanja.

Clippersi su se prema pobjedi odvojili serijom 21:3 u trećoj četvrtini kojom su došli do prednosti od 71:56.

Devin Booker i Chris Paul cijelu su se večer mučili sa šutom te su utakmicu završila s po 15 poena svaki. Obojica su pogodila tek pet lopti iz igre s time da je Paul za njih uzeo 19 pokušaja, a Booker 21. Deandre Ayton je s 18 koševa predvodio strijelce Sunsa. Imao je i devet skokova. Dario Šarić je odigrao nešto više od 12 minuta za poraženu momčad te je tu minutažu iskoristio za dva poena i sedam skokova.

Pročitajte više