Video - Messi i društvo na čekanju: Odluka o Argentini do petka



ČOVJEK zadužen za organizaciju prijateljskih utakmica u argentinskom nogometnom Savezu Guillermo Tofoni predstavio je tamošnjim medijima plan priprema za SP. Tofoni je otkrio kako je ranije dogovorena utakmica s Nigerijom stornirana, te da je zasad jedini dogovoreni test za reprezentaciju onaj s Španjolskom u Madridu. 14. studenog.


No nisu tako propali svi planovi za gostovanje dvostrukog svjetskog prvaka u Hrvatskoj. Tofoni je objasnio da je Argentina dobila nekoliko ponuda za još jednu utakmicu, između ostalih i onu Brazila, no izbornik Maradona prije SP-a ne želi igrati protiv južnoameričkih momčadi. Zbog toga su poslali ponudu Hrvatskoj, koja je još u statusu razmatranja. Termin za tu utakmicu je 18. studenog.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić rekao nam je kako će sve biti puno jasnije u četvrtak ili petak.

"Ponuda Argentine postoji, danas smo u inozemstvu, a sutra ćemo se maksimalno angažirati i pričati s ljudima iz argentinskog Saveza. Sve će biti jasnije nakon tog razgovora, a službeno ćemo sve znati do Izvršnog odbora u petak", rekao je Srebrić u srijedu.

Hrvatska nogometna reprezentacija dobila je 12 ponuda za prijateljske utakmice, no Argentina je svakako najatraktivniji protivnik. Izvjesno je da će se utakmica ipak održati, budući da Maradona želi još jednu jaku utakmicu s protivnikom iz Europe.

Pročitajte više