LIGE PETICE

VIDEO Roy Keane: Liverpool? Samo jedan njihov igrač upao bi u moj United

Foto: Getty Images/Guliver Image

LEGENDARNI kapetani Manchester Uniteda i Liverpoola Roy Keane i Jamie Carragher imali su sinoć žustru raspravu u studiju Sky Sportsa nakon susreta Chelsea - United (0:2).

Voditelj ih je zamolio da od današnjeg Liverpoola Jurgena Kloppa i legendarnog Manchester Uniteda iz 1999. godine slože idealnu momčad od 11 igrača. Na Carragherovo čuđenje Keane je u svoj United koji je osvojio trostruku krunu ubacio samo Virgila van Dijka. Tvrdoglavi Keane nije želio ni Salaha ni Manea ni Alexander-Arnolda. Keane je Nizozemca upario s njegovim sunarodnjakom Jaapom Stamom na poziciji stopera.

"Veliki sam obožavatelj Van Dijka. Čovjek je mašina. Bio je i Stam, on je bio fantastičan igrač. Ne znam koja bi momčad s njih dvojicom primila puno golova", rekao je Keane.

S druge strane, Carragher je iz svoje momčadi izostavio Ryana Giggsa što je potpuno šokiralo Keanea.

"Nema mjesta za Giggsa u mojoj ekipi. Znaš koliko je golova zabio te 1999. godine? Ne puno. Sadio Mane je najbolje lijevo krilo na svijetu. Giggs je jedan od najboljih, ali mislim da ni u jednom trenutku u karijeri nije bio najbolji na svijetu na toj poziciji", rekao je Carragher, a Keane mu je odgovorio:

"Pa sjećaš li se što je napravio Arsenalu u FA Cupu? Reci mi jednog igrača koji je mogao tako odigrati. Ključ je konstanta, a Giggsy je uvijek bio konstanta. Njemu sam odan, a Manea ne poznam".

Obojica su se složila oko Petera Schmeichela na golu, Stama i Van Dijka u obrani, a obojica su u momčad stavila upravo Roya Keanea.

"Ja sam bio prosječan igrač koji je imao strašno puno sreće da je uvijek bio u momčadi s genijalcima", zaključio je Irac.

Carragherova momčad: Schmeichel, Alexander-Arnold, Stam, Van Dijk, Irwin, Beckham, Keane, Scholes, Mane, Yorke, Salah 

Keanova momčad: Schmeichel, Neville, Stam, Van Dijk, Irwin, Beckham, Keane, Scholes, Giggs, Yorke, Cole 

 

 

Pročitajte više