VIŠE OD STOTINU SUPERMARATONACA NA UTRCI OD ZAGREBAČKOG DO ČAZMANSKOG KAPTOLA



"Supermaraton koji se trči na stazi od 61 km, od zagrebačkog do čazmanskog Kaptola, najduža je atletska utrka u Hrvatskoj, a dobila je epitet međunarodnog natjecanja jer je ove godine prvi put uvrštena u kalendar europske i svjetske federacije", istaknuo je Mirosavljević.

Organizatori ovogodišnjeg, 29. po redu maratona, su Ministarstvo za europske integracije, Ministarstvo znanosti, prosvjete i sporta te Bjelovarsko - bilogorska županija, a sudjelovanje u utrci i pomoć grada Zagreba najavio je dogradonačelnik Milan Bandić.

"Drago mi je što u godini koju je EU proglasila godinom obrazovanja kroz šport naše ministarstvo može biti jedan od pokrovitelja tako važnog događaja", izjavila je državna tajnica Ministarstva za europske integracije Marija Pečinović - Burić.

Župan Bjelovarsko - bilogorske županije Damir Bajs, koji je ujedno i predsjednik organizacijskog odbora utrke, naznačio je važnost maratona kao međunarodnog događaja koji će doprinijeti promociji i razvitku županije te grada Čazme.

Nova pomoćnica ministra Primorca zadužena za sport Romana Caput - Jogunica izrazila je zadovoljstvo što će nagrada za prvo mjesto u iznosu od 1200 eura biti jednaka za maratonke i maratonce.

Na maratonu će sudjelovati natjecatelji iz Mađarske, BIH, Slovenije, Švicarske, Rusije, Tunisa, Maroka i Hrvatske.

U sklopu supermaratona održat će se i 3. utrka rolera u kojoj će pored domaćih natjecatelja sudjelovati roleri iz Slovenije i Italije.

Start supermaratona je u nedjelju u 7.30 s Trga bana Josipa Jelačića u Zagrebu, a dolazak prvih natjecatelja očekuje se na čazmanskom Kaptolu oko 11 sati.

xtm yad (Hina)

Pročitajte više