LA LIGA

Vratio se nogometu nakon 330 dana pa zabio nakon samo 30 sekundi

Foto: Getty Images

PROŠLO je točno 330 dana ili skoro 11 mjeseci otkako je Marco Asensio odigrao posljednju utakmicu za Real Madrid.

Iznimno talentirani 24-godišnjak sinoć se konačno vratio nakon teške ozljede križnih ligamenata. Zinedine Zidane uveo ga je u 74. minuti, a ovaj je samo 30 sekundi kasnije zabio za povećanje vodstva na 2:0. 

Real je naposljetku svladao Valenciju 3:0 uz dva gola Karima Benzeme, koji se probio na peto mjesto Realove ljestvice strijelaca svih vremena s 243 gola, preskočivši Ferenca Puskasa.

No unatoč Francuzovim bravurama i pobjedi koja je Real ostavila na dva boda zaostatka za vodećom Barcelonom, najljepša vijest za navijače Kraljevskog kluba je uspješan povratak Asensija nakon dugačke stanke. Osim što je zabio, u završnici je asistirao Benzemi za konačnih 3:0.

"Jako sam se želio vratiti, mjesecima sam naporno radio za to. Vrlo sam sretan što sam igrao i postigao gol u pobjedi momčadi", rekao je Asensio nakon utakmice za Movistar, a prenosi Goal.com.

"Gol mi je donio veliko uzbuđenje i satisfakciju jer iza njega stoji puno rada. Spreman sam za izazove završnice sezone", dodao je.

Zbog Asensija je sretan bio i Zidane, koliko zbog samog povratka toliko i zbog učinka čim je stupio na teren.

"Ovo mu puno znači. Jako sam sretan što se vratio nakon tolikih mjeseci izvan terena i što je zabio krasan gol već iz prve prilike", rekao je trener Reala.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više