Vručina donio tri boda Slavenu, agonija Hajduka se nastavlja

ODIGRANA je utakmica petog kola nogometnog prvenstva Hrvatske između Slaven Belupa i Hajduka. Domaćin je slavio 1:0.

Odlučujući pogodak postigao je Bojan Vručina nakon solo-prodora u 86. minuti. Ovom pobjedom Slaven Belupo pobjegao je sa začelja HNL-a.

Hajduk je današnjim porazom nastavio svoju agoniju. Napadački dvojac Rački-Dragičević nije mnogo pokazao, pa je Ivan Katalinić tijekom drugog dijela u napad ubacio mladog Bušića, koji je riješio utakmicu prošlog kola s Kamen Ingradom, i Urugvajca Munhoza. Nažalost za Splićane, njih dvojica uopće nisu unijela živosti u Hajdukov napad, a upravo to se od njih očekivalo.

Najbolji Hajdukov igrač na današnjoj utakmici bio je vratar Tvrtko Kale koji je u nekoliko navrata spašavao svoja vrata, a u 39. minuti je obranio i Viškovićev udarac s bijele točke.

Tijekom utakmice igrao se tvrdi nogomet na sredini terena i to je bio razlog zašto nismo gledali ljepši nogomet s više prilika za pogotke.

Prvu priliku vidjeli smo u 8. minuti. Pralija je odlično uposlio Dragičevića koji je pobjegao Slavenovoj obrani te se našao sam ispred Lisjaka. Iako su svi već vidjeli loptu u golu, vratar Koprivničanaca je sjajnom reakcijom spasio svoja vrata.

Nakon udarca iz kuta u 24. minuti dolazi do gužve u kaznenom prostoru Hajduka. Lopta dolazi do Gala koji dodaje za kapetana Slaven Belupa, Roya Ferenčinu, koji neometan sa 7-8 metara glavom puca prema golu, ali njegov, ne baš snažan udarac, bez većih problema brani Tvrtko Kale.

U 33. minuti vidjeli smo vrlo sumnjivu sudačku odluku. Ferenčina je bio u prodoru kroz Hajdukov šesnaesterac, ali gurnuo ga je Neretljak. Slavenov kapetan završio je na travi, ali sudac Širić nije se oglasio.

U 39. minuti Slaven je propustio najbolju priliku u prvom poluvremenu. Đolonga je srušio Dodika u šesnaestercu, a Širić je ovaj put pokazao na bijelu točku. Dalibor Višković je s bijele točke pucao u Kaleovu desnu stranu, ali Hajdukov vratar je odlično reagirao i loptu je odbio u korner.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Mate Dragičević u 52. minuti. On je sa 17 metara tukao prema vratima Lisjaka, ali lopta je otišla tik uz vratnicu.

U 62. minuti Višković je pronašao Ivicu Karabogdana, čiji je udarac s deset metara udaljenosti obranio Tvrtko Kale.

U 80. minuti Hajduk je umalo poveo. Grgurović je s 20 metara uputio snažan i neugodan udarac iz voleja, ali krajnjim naporom u korner je loptu odbio Slavenov vratar Lisjak.

Šest minuta kasnije Slaven je došao u vodstvo. Bojan Vručina, koji je tek ušao u igru, primio je loptu, oslobodio se Mate Neretljaka i krenuo je u solo-prodor. Pokušali su ga zaustaviti Hrvoje Vejić, a zatim i Luka Vučko, ali Vručina ih se riješio varkama te je s ruba šesnaesterca poslao loptu u mrežu nemoćnog Tvrtka Kale.

Nakon pogotka, Slavenovi igrači povukli su se u obranu, dok su gotovo svi Hajdukovci otišli u napad. Ipak, do promjene rezultata nije došlo.

Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu u Koprivnici pred 4.000 gledatelja, a sudio ju je Željko Širić iz Osijeka.

Žuti kartoni
Slaven Belupo: Šomoci, Bošnjak, Karabatić, Višković
Hajduk: Đolonga

Lisjak - Jurić, Gal, Bošnjak - Višković, Bodrušić, Ferenčina, Sertić (od 57. Šomoci), Brgles (od 33. Karabatić) - Dodik (od 82. Vručina), Karabogdan.

Kale - Vejić, Neretljak, Vučko - Đolonga, Damjanović, Pralija (od 62. Grgurović), Carević, Šuto - Rački (od 54. Bušić), Dragičević (od 69. Munhoz).

Vedran Prga

(Izvor fotografije: FaH)

Pročitajte više