Vugrinec: Bez obzira na bojkot, siguran sam da će Hajdukovci biti jako napaljeni

PRIJE desetak dana nogometaši Zagreba su upisali prvu ovosezonsku pobjedu, u Kranjčevićevoj su Pjesnici srušili vodeći i dotad neporaženi Dinamo, a strijelac jedinog pogotka bio je Davor Vugrinec.

Neuništivom Varaždincu, koji je u Hrvatskoj branio boje Varteksa, Dinama, Rijeke i Zagreba, to je bio ukupno stoti pogodak u HNL-u, a među ovih 100 bilo je i onih kojima je itekako znao zagorčati život Hajduku.

U razgovoru za Index iskusni je napadač prokomentirao šanse obaju momčadi u subotnjem derbiju Hajduka i Dinama najavivši neizvjesnu utakmicu pred, kako sada stvari stoje, nikad manjim brojem gledatelja (prodano je tek par stotina ulaznica op.a).

"Uvjeren sam da igračima Hajduka neće nedostajati motivacije protiv Dinama. Siguran sam kako će biti dodatno napaljeni da ostvare pobjedu nad najljućim rivalima", rekao nam je Vugrinec.

Po prvi puta u povijesti na poljudskom sjeveru neće biti Torcide - Hajdukova navijačka skupina odlučila je bojkotirati utakmicu zbog, kako stoji u priopćenju Kluba navijača, "nezadovoljstva višegodišnjim načinom vođenja Hajduka koje je dovelo do upravljačke i rezultatske propasti kluba". Vugrinec nije nimalo sretan zbog bojkota:

"Igrao sam za Dinamo protiv Hajduka pa znam pod kakvim će pritiskom biti Modri"

"To je tragično i žalosno, ali mislim da će stadion ipak na kraju biti pristojno popunjen. Do utakmice su ostala još dva dana i zasigurno će veliki broj ljubitelja ispuniti tribine stadiona na Poljudu."

Kao bivši igrač Dinama, Vugrinec je svjestan pritiska pred kojim se nalaze igrači Dinama uoči ispita protiv Hajduka i Ajaxa: "Neće biti lagano Jurčićevim igračima, bez obzira na nedostatak Torcide i nešto manju podršku Hajduku s tribina. Igrajući derbije za Dinamo protiv Hajduka to sam najbolje iskusio", završio je u razgovoru za Index Davor Vugrinec.

Pročitajte više