Vukovar neće moći u HNL čak ni ako osvoji drugu ligu

Foto: HNK Vukovar 1991 (Facebook)

DERBI Vukovara i Rudeša u 20. kolu SuperSport 1. NL-a odigran je prošlog vikenda, a završio je pobjedom Vukovaraca 2:0. Oni su se četvrtom uzastopnom pobjedom približili vodećem Rudešu na šest bodova zaostatka. Vukovar je drugi, a u slučaju da osvoji prvenstvo, neće ući u HNL.

Naime, kako je poznato već od ranije, Vukovar zbog nedovoljno kvalitetne infrastrukture nije predao zahtjev za prvoligašku licencu. Svejedno, iz kluba sportski najavljuju borbu za prvo mjesto, a Vukovar kao grad ponovo dobiva nogometnu publiku, koja prepoznaje pozitivne pomake u revitaliziranom klubu u posljednje tri godine.

[OBAVIJEST] HNK Vukovar 1991 nije podnio zahtjev za dobivanje licence za SuperSport HNL u sezoni 2023./2024. isključivo...

Posted by HNK Vukovar 1991 - službena stranica on Tuesday, March 7, 2023

Preko 600 ljudi na stadionu u Borovu Naselju došlo je podržati svoj klub. Vukovar za poraz ne zna 141 dan. Ovom pobjedom niz neporaženosti produljio se na 11 utakmica u kojima momčad trenera Bojka ima osam pobjeda i tri remija. Pritom ima i najmanje poraza u konkurenciji - oba su se dogodila u posljednjim minutama protiv Solina i Zmijavaca.

Pročitajte više