Wayne Rooney postaje boksač. Prvi meč će mu biti protiv poznatog influencera

JEDAN od najboljih engleskih nogometaša svih vremena Wayne Rooney (37) bi mogao ući u ring i odraditi boksački meč s poznatim američkim influencerom Jakeom Paulom (26). Paul je prije pet godina prvi put ušao u ring i do sada se borio s respektabilnim imenima kao što su Ben Askren, Tyron Woodley i Anderson Silva.

Rooney je kao tinejdžer zablistao u dresu Evertona, da bi prelaskom u Manchester United postao jedan od najboljih igrača Premier lige. S 253 gola najbolji je strijelac u povijesti kluba s Old Trafforda, a prošle godine počeo je i trenersku karijeru prihvativši ponudu američkog D. C. Uniteda. No, kako Marca piše, slavni Englez je na korak do nove karijere - one boksačke.

Promotor Eddie Hearn vjeruje da Wayne Rooney može imati izvanrednu karijeru, naravno, kad su u  pitanju ekshibicijski mečevi. Valja podsjetiti da je Rooney bio poznat kao prilično kompliciran i problematičan igrač u ranim godinama svoje karijere u Evertonu, ali kada je stigao u United, Alex Ferguson ga je držao pod kontrolom i vratio ga je na pravi put.

Zašto Rooney želi borbu?

Tako bi mogući protivnik bivšem nogometašu bio popularni youtuber koji je postao boksač Jake Paul. Wayne Rooney obožavatelj je boksa i zato želi okušati sreću u ringu. Zato je kontaktirao Hearna da traži borbu.

No, i sam Hearn tada je otkrio da ga je Rooney i prije tražio da mu organizira neku borbu, ali da je to gotovo uvijek činio kad je pio i da se zato nije previše obazirao na njega. No, čini se da je ovoga puta drugačije i da bi se ovaj put zaista moglo doći do borbe.

Očekuje se da će se borba održati na legendarnom stadionu Old Trafford, koji je bio dom Waynea Rooneya tijekom karijere u Manchester Unitedu.

Pročitajte više