Wenger i dalje o Dinamu: Pronađete li igrača kojem sam dao doping dajem odmah ostavku

Foto: Hina

ARIJAN ADEMI pao je na doping testu nakon pobjede Dinama protiv Arsenala 2:1, a danima nakon otkrivenog spornog uzorka nogometaša Dinama Arsene Wenger pričao je o tom slučaju te je dao naslutiti  kako sumnja da Ademi nije bio jedini u zagrebačkoj momčadi koji je posegnuo za nedozvoljenim supstancama.

"Kad sam vidio da su igrači Dinama dopingirani... Ako ne igrate najbolje, a protivnik je dopingiran, onda je teško. Iznenadilo me da je to bio Ademi jer oni nije igrao prije utakmice protiv nas", rekao je Wenger odmah nakon što je saznao za Ademijev pad.
 
Međutim, Francuz je u intervjuu koji je dao za prestižni L'Equipe ponovno spomenuo problem dopinga u svijetu nogometa, a posebno se dotaknuo utakmice u Maksimiru.
 
''Kada znate da vam je protivnik dopingiran jako je teško ostvariti pozitivan rezultat'', rekao je Wenger te je rekao kako smatra da se ne radi dovoljno na rješavanju tog problema koji uništava moderni sport.
 
''Provjere se prerijetke. Prije utakmica pod ingerencijom UEFA-e oni vam ne uzimaju krv, već samo urin. Volio bih vjerovati da to nije veliki problem, no moramo pronaći neko bolje rješenje. Nadam se da engleski nogomet s tim nema problema.''
 
UEFA je objavila izvješće u kojem stoji kako je u dvije tisuće testova pronađeno samo dva slučaja dopinga i da je on u nogometu iznimno rijedak. Ipak, od 879 testiranih njih 7,7 posto ima povišen testosteron i Wenger drži kako ipak nije sve čisto.
 
''Pronađete li barem jednog igrača kojem sam rekao da ubrizga u sebe neko doping sredstvo , nije bitno o kojem nivou nogometa pričamo, pred vama dajem ostavku istog trenutka. Nikad nisam to koristio, a igrao sam protiv mnogih dopingiranih'', ljutito je rekao Francuz.
 

Pročitajte više