PREMIERSHIP

WEST HAM - LIVERPOOL 1:1 Salah u krizi, Redsi upisali drugi uzastopni remi

Foto: Guliver Image/ Getty Images

IZ lošeg u gore. Prije pet dana nogometaši Liverpoola nisu uspjeli iskoristiti kiks Manchester Cityja i od aktualnog prvaka bili su udaljeni pet bodova na tablici Premiershipa.

Ovoga vikenda momčad Pepa Guardiole razbila je Arsenal, a Redsi su još jednom zakazali i upisali drugi uzastopni remi. Ekipa Jurgena Kloppa odigrala je mršavih 1:1 protiv West Ham Uniteda u sklopu 25. kola engleskog Premiershipa i iz Londona se vraća kući sa samo jednim bodom u džepu.

To znači da Liverpoolova prednost pred drugim Cityjem sada iznosi samo tri boda što otvara veliko pitanje - jesu li Redsi u protekla dva kola prokockali sigurnu titulu prvaka u Engleskoj?

Tako su se opet obistinile Guardioline riječi od prije pet dana kada je rekao: "Daleko je kraj prvenstva, tek smo u siječnju." Manuel Pellegrini uspio je pomoći svojoj bivšoj momčadi, dok će njemački strateg na klupi kluba s Anfielda imati o čemu razmišljati u nastavku prvenstva. Utrka za prvaka Engleske ponovno je otvorena.

West Ham United - Liverpool Rezultati uživo

Liverpool poveo iz golemog zaleđa

Osim toga što su odigrali loše na Olimpijskom stadionu u Londonu, nogometaši Liverpoola nisu zaslužili niti povesti. Veliki propust pomoćnog suca vidjeli smo u 22. minuti. Adam Lallana proigrao je Jamesa Milnera na desnoj strani koji je stajao barem metar u nedozvoljenoj poziciji, ali se pomoćnik Kevina Frienda nije oglasio. Da stvar bude još gora, veliko je pitanje zašto je stajao tako daleko od zadnje linije West Hama?

>>> Cirkus u Premiershipu: Liverpool pred očima suca zabio iz golemog zaleđa

Milner je proslijedio loptu do Sadia Manea kojeg su domaći braniči u nevjerici promatrali kako im zabija pogodak.

Ubrzo nakon toga Čekićari su uzvratili i poravnali rezultat. Lukavo izvedeni slobodnjak Felipea Andersona u mrežu Redsa iza leđa nemoćnog Alissona pospremio je Michail Antonio.

West Ham u nastavku mogao do pobjede, Liverpool imao jalovu dominaciju

Iako u drugom poluvremenu nismo vidjeli nove golove, uzbuđenja nije nedostajalo. U nekoliko navrata domaćin je bio blizu pogotka, a Liverpoolova obrana, kao i protiv Leicestera prošli vikend, doimala se vrlo nesigurno. Declan Rice tukao glavom u 42. minuti kada je za malo njegov udarac otišao pokraj desne stative, da bi Issa Diop samo sedam minuta kasnije zaprijetio nakon ubačaja iz kuta, ali opet zamalo neprecizno.

Hrabrom West Hamu pobjedu je mogao donijeti i kapetan Mark Noble u 75. minuti, ali Alisson je bio na mjestu. Vrijedi istaknuti da je isti ovaj Liverpool razbio Čekićare sa 4:0 na početku prvenstva, a večeras je jedva izvukao živu glavu u Londonu.

Klopp ima problema s izostancima

Može se Jurgen Klopp žaliti na izostanke. Nije mogao računati na Hendersona, Wijnalduma, Dejana Lovrena i Joe Gomeza zbog kojih je morao ispremiješati sastav, ali je početna jedanaestorka s Keitom, Fabinhom i posebno lošim Lallanom od početka upućivala na lošu partiju.

Odsutni Salah

I kada su se gosti iz Liverpoola nekako uspjeli obraniti od naleta domaćina, nisu na drugoj strani ozbiljnije zaprijetili vratima Lukasza Fabianskog. Ponovno je odsutan bio Mohamed Salah koji nije pokazao ništa vrijedno spomena. Egipćanin je većinu vremena bio nevidljiv, a tek na kraju pokušao je jednim solo prodorom sam riješiti utakmicu, ali je njegov udarac bio suviše mlak i lagan zadatak za poljskog čuvara mreže.

Salahu je to već druga utakmica zaredom da nije zabio ili asistirao.

S tri boda viška ispred Cityja i pet u odnosu na Tottenham, u idućem kolu Liverpool će ugostiti Bournemouth. S druge strane, West Ham je ostao na 12. poziciji i u narednom kolu igra protiv Crystal Palacea u gostima.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više