Xavi je došao posjetiti Laportu u bolnicu. Tad je čuo da je dobio otkaz

Foto: EPA

DVA TJEDNA nakon što je bilo potvrđeno da će Xavi nastaviti voditi Barcelonine nogometaša, legenda kluba i njegov dosadašnji trener dobio je otkaz. Xavi je bivši, a novi trener Barcelone bit će Nijemac Hansi Flick. Xavi je Barceloninu klupu preuzeo u studenom 2021. godine i vodio je Katalonce u 141 utakmici. Postigao je 89 pobjeda, 23 remija i 29 poraza.

Osvojio je u prošloj sezoni La Ligu i domaći Superkup, a ove sezone je završio drugi te ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a. Presudile su mu kritike upravi, odnosno komentiranje financijskog stanja.

Rekao je što misli i dobio otkaz

"Navijači moraju razumjeti da ova Barcelona nije ona od prije 25 godina. Prije bi trener Barce došao predsjedniku i rekao: 'Želim ovog igrača, i ovog, i još onog.' Toga više nema. No mi moramo pojačati momčad ako ne želimo da sve ostane kao što je. Nismo na istoj razini kao ostali vrhunski klubovi."

"Smatram da navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija jako teška, posebno u ekonomskom smislu. To ne znači da se nećemo boriti, ali situacija je takva da su nam potrebni stabilnost i vrijeme", rekao je.

Te riječi koštale su ga otkaza, a da je bivši potvrdio mu je sam predsjednik kluba Joan Laporta. Mjesto gdje je Xavi saznao kakva mu je sudbina jest bolnica. Naime, otišao je u posjetu Laporti koji se oporavlja od upale pluća i pored njegovog kreveta saznao da je stiglo vrijeme rastanka.

"Kada bih se vodio emocijama, želio bih da ti i dalje budeš trener. Razumno je da ne nastaviš", poručio je Laporta tog dana Xaviju.

Pročitajte više