Xavi nakon otkaza poslao dramatične poruke nasljedniku i navijačima Barcelone

Foto: Profimedia

XAVI HERNANDEZ (44) u petak je dobio otkaz kao trener Barcelone. To je bilo veliko iznenađenje i završni preokret. Podsjetimo, Barcelona je prije tri tjedna obznanila da će nastaviti s Xavijem iako jeonuu veljači najavio odlazak na kraju sezone. Ipak, prošlog tjedna je Barcelonin predsjednik Joan Laporta jutros obavijestio Xavija o otkazu, a novi trener Barcelone bit će Nijemac Hansi Flick.

Xavi je Barcelonu preuzeo 6. studenog 2021. godine i vodio je Katalonce u 141 utakmici. Postigao je 89 pobjeda, 23 remija i 29 poraza. Osvojio je prošle godine La Ligu i domaći Superkup, a ove sezone je završio drugi te ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a. Xaviju su presudile kritike upravi, odnosno komentiranje financijskog stanja. Javno je poručio da Barcelona nema novca za natjecanje s Realom i da su nužna pojačanja kako bi to pokušao te je podsjetio navijače da ova Barca nema veze s onom iz trofejne prošlosti.

Samo tri dana nakon što je otpušten, Xavi se već zamišlja kao povratnik u Barcelonu: "Bila bi mi čast vratiti se jednog dana u klub mog života. Vidjet ćemo..." Xavi je ponovio upozorenje navijačima: "Moraju razumjeti da je financijska situacija u klubu teška. Odlazim iz kluba osjećajući ljubav navijača prema meni i to me ispunjava ponosom." Ima poruku i za nasljednika: "Želim mu reći da će patiti i da mora biti strpljiv jer došao je na jako kompliciranu poziciju. Jedino što će ga spasiti su pobjede."

Pročitajte više