LIGE PETICE

Xavi udario na vođu svlačionice. Opalio mu je još jednu zabranu

Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

RASKALAŠENOST u svlačionici Barcelone novi trener odlučio je sasjeći uvođenjem niza promjena, pravila i zabrana.

Odmah je potpuno promijenio liječničku ekipu i kondicijskog trenera. Uveo je i pet novih pravila uz poruku igračima na predstavljanju: "Ako budemo poštovali pravila, sve će biti dobro."

Xavi je uveo pet pravila. Prvo je zabrana zbog Piquea

Prvo pravilo je da je igračima zabranjeno tijekom sezone putovati zbog privatnih obaveza, a to se pravilo najviše odnosi na dokapetana Gerarda Piquea. 

Drugo pravilo je da će treninzi biti dulji i da će nogometaši morati više vremena provoditi zajedno u trening-centru, umjesto da ondje provedu samo sat i pol na treningu. Ideja je produljiti nogometašima radni dan, uvesti grupni doručak i pratiti kako se hrane. To je recept koji je Pep Guardiola koristio u Barceloni kad su Katalonci bili najjača momčad svijeta. Igračima će biti zabranjeni i privatni treninzi.

Četvrto pravilo je da nema rasprave oko stila igre, a posljednje pravilo tiče se društvenih mreža, gdje će nogometaši morati više paziti što pišu i objavljuju.

Dan kasnije, nova zabrana Piqueu

Dan kasnije, u slušanoj radijskoj emisiji El Partidazo na radiju COPE, otkriveno je da je Xavi zabranio Piqueu i gostovanje u popularnom televizijskom talk showu El Hormiguero. U njemu je Pique trebao gostovati sljedećeg tjedna, dvije godine nakon što je ondje također bio gost. 

Španjolski mediji pišu kako Xavi odmah po dolasku strogoću trenira na najvećem autoritetu među igračima. Osim toga, Piqueove brojne izvannogometne aktivnosti, putovanja te buran društveni život odvraćaju mu pozornost od terena.

Nema milosti za bivšeg suigrača s kojim je osvojio sve

Xavi pri tome nema nikakvih sentimenata ili olakšica prema simbolu Barcelone koji mu je sedam godina bio suigrač u Barceloni te s kojim je u klubu i reprezentaciji osvojio sve. Upravo suprotno, na njemu želi dokazati tko je šef. 

Pročitajte više