Za Grke treba puno više: Danas ključna u takmica za prvo mjesto u skupini

NAKON teškog starta protiv Izraela, Repešine trupe danas očekuje još teži zadatak - uvjerljiva Grčka koja je jučer razmontirala Makedoniju.

Iako se susret protiv njihovih mrskih susjeda proglašavao rizičnim, pokazalo se upravo suprotno. Naši današnji protivnici ubilježili su čak 32 koša razlike protiv Makedonaca i dodatno zabrinuli Repešu.

Hrvatska je, s druge strane, unatoč startnoj pobjedi ostavila neuvjerljiv dojam protiv Izraelaca. Iako je iz aviona bilo jasno da smo puno bolja momčad, skokom i šutom dominanti, Izraelci su se čitavu utakmicu prijetili, a u trećoj su četvrtini čak došli i do vodstva. Ponajviše zahvaljujući povratniku Vujčiću uspjeli smo iščupati važnu pobjedu pred nastavak natjecanja. Nema sumnje da će nam za drugu pobjedu trebati puno bolja igra, puno više koncentracije u obrani i veći doprinos naših ključnih igrača.

Kada se pogleda ukupna statistika Grčke i Hrvatske na Europskim prvenstvima, ona je trenutačno izjednačena: 2:2, no treba naglasiti da su dvije posljednje pobjede otišle našim današnjim protivnicima. Posljednji susret dogodio se 2007, a pobjedu Grcima u posljednjim sekundama tricom je donio Vasilis Spanoulis. Papadoupulos je dodao 22, a Dimitris Diamantidis još 23.

Ne treba posebno naglašavati koliko će Grcima faliti njihova dva ponajbolja igrača, Dimitris Diamantidis i Theodoros Papaloukas, no očito je da se dobro snalaze i bez njih. Bourousis, Schortsanitis, Fostis, Koufos. ali i mladi 20-godišnji Calathes radit će puno problema našoj reprezentaciji. Pobjednik današnjeg dvoboja gotovo će sigurno uzeti prvo mjesto u Grupi A koje znači puno ugodniji nastavak natjecanja u drugoj fazi.

"Trenirali smo 45 dana za prvu utakmicu, a jučer ništa nije funkcioniralo. Ako želimo pobjedu protiv Grka, puno toga ćemo morati napraviti drugačije", izjavio je Planinić najavljujući današnji susret koji počinje u 19.15 sati.

Pročitajte više