Zadar slavio nakon produžetka, Cibona poražena u Beogradu

KOŠARKAŠI Zadra došli su do vodstva 1-0 u četvrtfinalu NLB lige protiv FMP-a. U prvoj utakmici u Jazinama pobijedili su nakon produžetka 95-91.

Junak pobjede Zadra bio je Pankracije Barać koji je praktički sam pobijedio FMP. Postigao je ukupno 39 poena, ali je pogodio tricu u zadnjim sekundama regularnog dijela za 82-82 i produžetak.

Potom je u dodatnih pet minuta postigao nove dvije trice, a stvar je zaključio Corey Brewer sa pet uzastopnih poena i nedostižno vodstvo Zadra tijekom dodatnih pet minuta (95-88).

No, isto tako je Barać mogao postati tragičar utakmice budući je tijekom posljednje minute, kada je Zadar lovio zaostatak, napravio tri velike pogreške. Promašio je tricu, pa dva slobodna bacanja, a potom je izgubio i loptu. I nakon mnoštva slobodnih bacanja na samom kraju Zadar je imao posljednji napad kojeg je tricom za produžetak realizirao Barać.

Kako će Zadar imati velikih problema pokazale su već prve minute, jer je FMP otvorio utakmicu s 9-0. Do kraja prve četvrtine Zadar je dostigao suparnika (17-17) i nakon toga niti jedna momčad nije imala više od šest poena prednosti. U već opisanu završnicu sa prednošću je zakoračio FMP, ali tada je ponovno bljesnuo - Pankracije Barać.

Barać je za dva poena gađao 9-14, za tri poena 5-8, a najslabiji je bio sa slobodnih bacanja 6-11. Uz njega je odličan bio i Todor Gečevski sa 26 poena. Kod gostiju je prednjačio Zoran Erceg sa 27 poena.

Polufinale će izboriti momčad koja prva dođe do dvije pobjede, a u drugoj utakmici, u četvrtak, Zadar gostuje.

Partizan poveo u Beogradu

Pobjedom u Beogradu 90-80 košarkaši Partizana poveli su protiv Cibone 1-0 u četvrtfinalu regionalne NLB lige.

Beogradski Partizan, četvrtfinalist Eurolige, kontrolirao je utakmicu protiv Cibone od druge četvrtine, dokad je Cibona bila bolja na parketu. Početkom druge četvrtine Cibona je vodila 29-24, no tada Partizan radi seriju koja mu je na poluvremenu donijela vodstvo 46-41.

U nastavku utakmice domaćin je još pojačao ritam, tako da je prednost stalno bila iznad deset poena za Partizan. No, tricama Warrena i Mulaomerovića Cibona je dvije minute prije kraja stvorila barem malu neizvjesnost smanjivši na 82-76. No, polaganje Palacija i poeni Pekovića zaključili su ovaj prvi četvrtfinalni ogled.

Najbolji su kod Cibone bili Chris Warren sa 19 poena i Damir Mulaomerović sa 18 poena i četiri asistencije. Kod Partizana je 19 poena ubacio Nikola Peković uz sedam skokova i sedam izgubljenih lopti.

Druga utakmica na rasporedu je u četvrtak, u Zagrebu.

NLB četvrtfinale, prve utakmice:

Partizan - Cibona 90-80 (1-0)

Zadar - FMP 95-91, 82-82 (1-0) 

Totalsport
Foto: eZadar

Pročitajte više