Zagreb će teško do bodova u Njemačkoj, Brose je u puno boljoj formi

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Brose Baskets su dvije godine zaredom prvaci Njemačke. Prošle sezone su naslov osvojili pobijedivši u finalnoj seriji Albu nakon 5 utakmica. Novu sezonu su otvorili osvojivši njemački superkup uvjerljivom pobjedom nad Braunschweigom. U prvenstvu Njemačke imaju omjer 3:0. U odnosu na prošlu sezonu nisu puno mijenjali roster, Kylie Hines je otišao u Olympiacos a doveli su Jenkinsa iz Albe, P.J.Tuckera i Slaughtera. Roster se sastoji većinom od Amerikanaca, njih 6,te par njemačkih igrača plus iskusno srpsko krilo Predrag Šuput.

"Zagreb je ekipa koju moramo pobijediti, ako želimo izboriti nastup u top16. Iako im je ovo prvi nastup u Euroligi, jako su iskusna ekipa koja u svom rosteru ima bivše NBA igrače Marija Kasuna i Seana Maya, a na poziciji playmakera iskusnog Damira Mulaomerovića. Vrlo su kvalitetni ispod obruča a najbolji strijelac je kapetan Kruno Simon. Oni sigurno nisu najkvalitetnija ekipa u ovoj grupi i mi ih moramo pobijediti na svom terenu", izjavio je trener domaćih Fleming.

Zagreb je smijenio Ivicu Burića zbog lošijih rezultata i na mjesto glavnog trenera postavio njegovog pomoćnika Vladimira Androića. Šok terapija je djelovala na igrače pa je tako Zagreb pobijedio Budućnost 81:72 u regionalnoj ABA ligi. Igrači Zagreba su pokazali malo veću motivaciju pa su čak i odigrali pristojno u obrani. Najefikasniji kod Zagreba su bili Simon s 23 i May s 21 poenom. No Zagreb se ne treba zavaravati s tom pobjedom, jer toj pobjedi je uvelike pripomogla i slaba Budućnost. Zagreb i dalje ima problema s krivo posloženim rosterom a to nije bila krivica trenera već uprave kluba i sportskog direktora. Naravno način na koji su igrali je odgovoran trener koji je to platio otkazom.

"Točno je kako je ovo utakmica od posebnog značaja za nas jer osim što ćemo njome ispisati klupsku povijest i što je to naša prva utakmica u Euroligi, mi zbog svega toga imamo obavezu prikazati se u pravom svjetlu. Već nakon ždrijeba za Euroligu bilo je jasno kako nema slabih momčadi u Euroligi, a činjenica da je Zagreb bio u šestoj jakosnoj skupini kod ždrijeba pokazuje kako smo mi malo slabiji od ostalih. Ali mi imamo imperativ igrati dobro i dati sve od sebe kako bi dostojno zastupali Hrvatsku, zemlju iz koje dolazimo i koja ima veliku košarkašku tradiciju, ali i klub, a na kraju i sami sebe. Oni su momčad koja dugo igra zajedno i pomalo su američka ekipa, jer osim što imaju američkog trenera i igraju po onom američkom sistemu „trči i pucaj“. Agresivni su u oba smjer i inzistiraju na napadačkom skoku. Pokušati ćemo ih smiriti, koristit ćemo i zonsku obranu, ali važno je da igrači shvate kako je svaka lopta važna, svaki napad, jer kasnije u natjecanju će nam možda trebati baš taj jedan koš", uoči utakmice s Brose Basketom izjavio je Androić.

Brose je ekipa koja igra jako brzo, puno brže nego Zagreb, uostalom ekipa koja ima u rosteru šest Amerikanaca ne može nikako igrati sporo. Pitanje je kako će ih Zagreb braniti jer njihovi bekovi su puno brži, puno eksplozivniji i agresivniji nego bekovi Zagreba. Androić je dao naslutiti kako će Zagreb baš zbog toga probati igrati zonu i umrtviti igru.Zagreb ima puno limitiranih obrambenih igrača, Mulaomerović ima već 37 godina i ne može kvalitetno odigrati u obrani i u napadu. Garretu je ovo tek prva europska sezona, sklon je oscilacijama i pitanje je koliku će minutažu dobiti. Rančić i Simon su jako loši obrambeni igrači, pogotovo Damir Rančić. Sašo Ožbolt je skroz van forme a jedini bek koji može odigrati pristojnu obranu je Mašić. U matchup-u prednost na bekovskim je pozcijama je sigurno na strani Brosea, to jest na strani Robertsa, Jenkinsa,J acobsena i P.J.Tuckera. Zagreb bi trebao imati prednost ispod koša, Kasun i May su ipak kvalitetniji od Pleissa i Slaughtera. Brose nije agresivan samo u napadu nego i u obrani. Zagreb je i protiv Budućnosti većinu svojih koševa zabio na individualna rješenja i individualnu kvalitetu Simona i Maya.

BetPlace.net preporučuje:

Brose na svom terenu ne pamti poraz u njemačkom prvenstvu. Prošle sezone u Euroligi su na svom terenu poraženi samo od Virtusa i Unicaje u neizvjesnim završnicama, a pobijedili su i Olympiacos i Real Madrid. Brose je favorit u ovoj utakmici i njihov poraz bi bio iznenađenje. Trenutno su bolja ekipa u puno boljoj formi i Zagreb se teško može nadati pobjedi u svom prvom nastupu u Euroligi. Uz pobjedu Brose Basketsa preporučujemo i igranje timskog overa 79.5.


>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više