Zagreb Indoors i na Eurosportu, dolaze tri četvrtfinalista Australije

NA ATP turniru PBZ Zagreb Indoors nastupit će čak tri četvrtfinalista Australian Opena, pozivnicu je osim Marina Čilića dobio i 16. igrač svijeta Gasquet, jedna preostala čuva se za škotsku zvijezdu u usponu Andyja Murraya, a dolazak je najavio i Ljubin sljedeći protivnik u Melbourneu Baghdatis.

"Kad smo krenuli s organizacijom turnira direktor Horvat kazao mi je da strahuje kako turnir neće biti dovoljno jak. Na kraju je ispalo da je prejak." - kazao je kodirektor turnira i predsjednik organizacijskog odbora Goran Ivanišević.

"Ančić i Karlović su u sve boljoj formi, Ljubo je i dalje, kao što vidite, nevjerojatan. Na turnir dolaze Monfis i Stepanek, a razmišljamo da li posljednju preostalu pozivnicu dati Murrayu, jer još uvijek očekujemo odgovor jedne teniske zvijezde. No, kako je njegov dolazak ravan znanstvenoj fantastici, neću odati o kome se radi." - kazao je Goran tijekom svečanog potpisivanja ugovora Zagreb Indoorsa i Osiguranja Zagreb u zagrebačkom hotelu Westin.

"Igrači koji dolaze na turnir u sjajnoj su formi. Istina, tenisači koji u Zagreb stižu iz Australije imat će malih problema s vremenskom razlikom, ali radi se o profesionalcima. Što se Ivana Ljubičića tiče, ukoliko dođe do finala pomaknut ćemo prvi meč prvog kola za srijedu." - dodao je direktor Branimir Horvat.

"Slatke su to brige, iskreno, volio bih da imamo taj "problem" s našim Ljubom. On je naviknut na takva putovanja, kada smo svi bili uvjereni da neće izdržati ubojit ritam, on nas je razuvjerio brojnim naslovima." - dodao je Horvat.

"Eto, čak smo našima i podlogu namjestili, napravljena je specijalno prema njima. Ždrijeb im nažalost ne možemo namjestiti, ali Bože moj. Posebno mi je drago što dolazi Baghdatis, što se mene tiče na turniru može igrati kako hoće. No, bilo bi dobro da sutra u Melbourneu ipak igra malo lošije..." - našalio se Goran.

Zagreb Indoors počinje 29. siječnja i traje do 5. veljače. Kako je poznato od prije, kvalifikacije će se igrati u Domu odbojke na Trešnjevci, jer se u Domu sportova u isto vrijeme održava i Zagreb Open, stolnotenisko prvenstvo.

Ledena dvorana Doma sportova može zaprimiti pet tisuća ljudi, a neki pojedinačni mečevi, kako i mečevi parova igrat će se u dvorani 2. Dvorana 3 bit će uređena za VIP goste, dok će dvorana 4 biti prenamijenjena za press centar. Ulaznice su puštene u prodaju i mogu se kupiti u poslovnicama Generalturista po cijeni od 430 kuna (paket za devet dana). Naravno, ulaznice se mogu kupiti i pojedničano, po cijeni od 20 kuna za kvalifikacije, 40 kuna za mečeve tijekom tjedna i 100 kuna za finalni meč.

Po jedan susret dnevno uživo će prenositi Eurosport na svom drugom programu, dok će finale uživo ići na prvom programu ove uvažene tv postaje. Svoj dolazak najavile su i televizijske kuće iz Slovenije, BiH, SiCG te Velike Britanije.

D.R.
Foto: D.P. 

Pročitajte više