Zagreb pobijedio Nexe 14 razlike i osvojio 32. naslov prvaka Hrvatske

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

RUKOMETAŠI Zagreba po 32. put u svojoj povijesti postali su prvaci Hrvatske. Nakon što su proteklog vikenda po 30. put osvojili Kup Hrvatske, rukometaši Zagreba u četvrtak su zaključili priču i u prvenstvu. U prvoj utakmici doigravanja za Prvaka Hrvatske Zagreb je Kutiji šibica uvjerljivo pobijedio Nexe sa 37:23, stigavši do šest osvojenih bodova.

Podsjetimo, naslov prvaka osvaja momčad koja prva osvoji šest bodova. Zagreb je s dvije pobjede u Ligi za prvaka i četiri osvojena boda bio u velikoj prednosti uoči večerašnjeg ogleda i pred svojim navijačima nije želio propustiti priliku. Domaćin je sjajno ušao u susret, poveo je 6-0 naznačivši u kojem će smjeru ići utakmica. Nakon 15 minuta igre bilo je 12:4, a na poluvremenu velikih 19:8. Nakon 40. minuta bilo je +14 (27:13), a na koncu je završilo 37:23.

Zagreb su do uvjerljive pobjede predvodili Miloš Kos, Luka Lovre Klarica i Timur Dibirov sa po šest golova, dok je Matej Mandić sakupio 12 obrana. Kod Nexe najefikasniji su bili Predrag Vejin sa šest, Luka Moslavac s pet golova i Manuel Štrlek sa četiri gola.

Oproštaj Ivana Čupića

Spomenimo i kako je ovo bila posljednja utakmica u karijeri Ivana Čupića, jednog od najboljih desnih krila u povijesti hrvatskog rukometa. Čupić je karijeru započeo u Metkoviću, a nakon toga je igrao u Medveščaku, Vigu, Gorenje Velenju, RN Lowenu, Kielceu, Vardaru, a od 2021. je u Zagrebu.

U hrvatskoj reprezentaciji je igrao od 2005. godine, osvojio sedam medalja s velikih natjecanja. Legendarni krilni igrač odigrao je 164 utakmica za Hrvatsku te postigao 511 golova. Osvojio je osam naslova nacionalnog prvaka, tri Lige prvaka, jednu s Kielceom, a dvije s Vardarom. Proslavljeni Čupko od sljedeće sezone bit će u ulozi pomoćnog trenera Andrije Nikolića na klupi Zagreba.

Pročitajte više