Zagrebova vrata čuvat će treći golman, Splitovci bi to morali iskoristiti

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Najatraktivnija utakmica osmine finala hrvatskog Kupa odigrati će se u Kranjčevićevoj gdje će Zagreb ugostiti Split u jednom od četiri sudara prvoligaša u ovoj fazi natjecanja. Ovo će biti prvi od dva ovotjedna susreta ova dva kluba u Kranjčevićevoj budući da Zagreb ugošćuje Split i u prvenstvenoj utakmici u petak. Zagreb i nema lijepe uspomene u sudarima sa Splitom budući da su ih crveni prošle sezone dva puta pobjedili istovjetnim 2-0 rezultatom. Zagreb je trenutno sedmoplasirana momčad prvenstva, a njihova je zanimljivo je da su kod kuće izvrsni, dok su na gostovanjima očajni. U Kranjčevićevoj je Zagreb ove sezone pobjedio Karlovac, Lučko, Varaždin i Rijeku, a jedino im je Šibenik uspio uzeti bod. Mora se priznati da su im protivnici bili redom momčadi sa začelja HNL-a, a Rijeku su pobjedili u jednom čudnom ozračju budući da su se tada u Rijeci posvađali igrači s upravom, a trener Horvat je odbrojavao svoje posljednje dane na klupi. Zanimljivo je da je i Zagreb ove sezone promijenio trenera, te je nakon ostavke Luke Pavlovića klupu pjesnika preuzeo dotadašnji pomoćni trener Gordan Ciprić. Promjene trenera nisu ništa čudno u HNL-u budući da je i Split zamijenio Katalinića Bašićem, a čak je osam momčadi u ovoj ranoj fazi prvenstva promijenilo trenera. Zagrebov je trener rekao da su obje utakmice protiv Splita jednako važne i da nema namjere kalkulirati glede dvije uzastopne utakmice sa Splitom. Kao i u utakmici s Interom, na golu Zagreba biti će po rangu treći Zagrebov vratar Jakša Herceg budući da Vidaković još ima problema zbog ozlijede zadnje lože, a još većih problema s leđima ima Bašić. Svi ostali igrači na raspolaganju su treneru Cipriću.

Nakon odlične prošle debitantske sezone u HNL-u, Split i nakon dvanaest kola nove sezone gleda u leđa samo objektivno najjačim klubovima lige Dinamu i Hajduku. Vjerojatno bi bili i bolji da nisu na početku sezone gubili bodove zbog igranja u Europskoj ligi, gdje su pružili iznimno jak otpor Premierligašu Fulhamu. Nakon londonskog poraza od Fulhama Split je zabilježio devet pobjeda, remije s Osijekom i Hajdukom te nedavni poraz od Rijeke. U toj je utakmici Split bio vrlo loš, no zanimljivo je da su Riječani zatresli čak dva puta Vukovićevu mrežu iako niti jedna momčad tijekom cijele utakmice nije stvorila poštenu gol priliku. Bašićeva se momčad od riječkog poraza brzo oporavila domaćim slavljem protiv Istre i sada puni optimizma idu u Zagreb po uspjeh u obje nadolazeće utakmice. Trener Tonči Bašić u ovoj utakmici ponovno može računati na standardnog prvotimca Antu Ercega koji je zbog suspenzije propustio utakmicu s Istrom. U momčad se osim njega vraćaju Budiša i Galović, a i dalje najveći problem za Splićane predstavlja izostanak njihovog najboljeg igrača Ivice Križanca koji ima problema s ozlijedom koljena. Osim njega, duže su ozlijeđeni Serdarušić, Pehar i Rašić, a ovo će gostovanje zbog viroze propustiti Radnić i Zagorec. Bašić je rekao da maksimalno respektira Zagreb, no da su ih dobro proučili zbog čega se nada da će to i materijalizirati na terenu.

BetPlace.net preporučuje:

Splićanima očito odgovara Zagreb budući da su ih lani bez problema pobijedili dva puta. Trenutno je Split u mnogo boljoj formi od Zagreba, a trener Bašić nada se da će to iskoristiti u obje utakmice koje im slijede na stadionu u Kranjčevićevoj. Za razliku od Splita koji ima podosta problema s ozljedama, Zagrebu nedostaju samo dvojica – no to su prvi i drugi golman Bašić i Vidaković. Herceg se nije proslavio braneći za Zagreb budući da je protiv Intera primio tri gola, dok je prethodna tri HNL nastupa ostvario u sezoni 2009/10 kada je u tri utakmice primio jedanaest golova. To bi Split morao iskoristiti u ovoj utakmici i plasirati se u četvrtfinale kupa.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više