Žalba prihvaćena: Parmi vraćeni bodovi

Foto: EPA

PARMA je usvajanjem žalbe bodovno pomilovana pred početak predstojeće sezone Serije A.

Klubu sa sjevera Apeninskog poluotoka odlukom Talijanskog nogometnog saveza vraćena su prvobitno oduzeta pet boda zbog sumnje u namještanje prošlosezonske prvenstvene utakmice protiv Spezije (2:0) u posljednjem kolu Serije B.

Žalbeno vijeće Talijanskog nogometnog saveza poništilo je izvornu presudu. Parmu je kaznilo tek novčano s 20 tisuća eura, pa će dvostruki osvajač Kupa Uefe (1995., 1999.), današnjeg izdanja Europa lige, na početku skorašnje sezone bodovno biti poravnat s ostalim prvoligašima.

Amnestiran je i Emanuele Calaio (36), Parmin napadač koji je prvotno kažnjen dvogodišnjom suspenzijom jer je bio optužen kako je sudjelovao u namještanju slanjem sumnjivih tekstualnih poruka Spezijinim igračima. Već s prvim danom 2019. godine moći će nastupati u službenim utakmicama.

Parma je s posljednjeg mjesta 2015. godine relegirana u Seriju B, no zbog bankrota i financijskih malverzacija srozana je u Seriju D.

Međutim, u tri je godine uspjela ponovno ući u prvu ligu. Povratak će proslaviti domaćim ogledom protiv Udinesea u sklopu prvog prvenstvenog kola zakazanog 19. kolovoza.
 

Pročitajte više