Zdravko Mamić: Gadi mi se ova država

Foto: Hina 

"DVJESTO huligana reketari Hrvatsku već dvadeset i pet godina. Sve one koji su obnašali vlast može ih biti sram, ovo je plod njihovog nečinjenja. Najviše od svega rastužuje me nemoć kojoj smo izloženi od šačice huligana"

Komentar je to Zdravka Mamića na novu sabotažu njegove reprezentacije i Saveza sinoć u St. Etienneu. Vrhuška hrvatskog nogometa znala je da će se dogoditi prekid utakmice, kao što već godinama znaju koji je uzrok šizofrenije oko reprezentacije Hrvatske. Mamić i Šuker ipak se prave da su u nevjerici. 

"Tjedan dana navijači znaju da će se ovo dogoditi i to je dokaz nesposobnosti države. Ogorčen sam na one koji vode zemlju sve ove godine. Država ne funkcionira, reprezentacija, Dinamo i Hajduk su kažnjeni 500 puta, već smo unaprijed kažnjeni s utakmicama bez gledatelja. Za sve su krive naše političke elite, kolaborairaju s huliganskim skupinama u svrhu jeftinih političkih poena, dobijanja glasova na parlamentarnim i predsjedničkim izborima", kazao je Mamić za Večernji list.

"Što su ministri napravili oko svastike? Pa nije to rješavanje ubojstva. To što se huligani kriju iza vodstva saveza je čisti spin i to traje već godina. Gadljivo je da dvjesto huligana svaku utakmicu Dinama, Hajduka i Hrvatske unište", dodao je šef hrvatskog nogometa, ujedno i USKOK-ov optuženik za teški kriminal zbog sumnji da je nogomet, Dinamo i Hrvatsku oštetio za stotine milijuna kuna, raznim prijevarama te putem transfera hrvatskih reprezentativaca. 

S Mamićem u loži sinoć je sjedio još jedan optuženik, HNS-ov glavni direktor Damir Vrbanović.

Pročitajte više