Zekić o najvećoj kvaliteti HNL-a: Zbog toga će na SP-u opet biti igrača iz naše lige

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

TRENER Slaven Belupa Zoran Zekić najavio je gostujuću utakmicu protiv Varaždina, kojom u petak u 17 sati otvaraju 19. kolo SuperSport HNL-a. Riječ je o ogledu četvrtog i petog sastava hrvatskog prvenstva - Slaven ima 27 bodova, a Varaždin tri manje. 

"Sjeverni derbi je pred nama. Nemam takav osjećaj jer nisam iz ovog kraja, ali znam da utakmica ima posebnu težinu i poseban motiv nam ne treba. U Puli smo bili toplo-hladni, fali nam ritma, ali to je normalno, hvatat ćemo formu kroz prvenstvo, moramo samo biti ustrajni, koncentrirani i opasniji prema naprijed. Svaka utakmica je priča za sebe, sve su tu negdje, sve su neizvjesne i to me veseli", rekao je Zekić.

Slaven Belupo je dvaput ove sezone pobijedio Varaždin 1:0. "Premali je uzorak od dvije utakmice da bismo pričali paše li nam netko ili ne. Mi smo u tim dvobojima trkački bili dobri i agresivni, imali smo dubinu, bili smo blizu i vidjet ćemo kako će se utakmica ovaj put razvijati.

Kao što sam rekao, svaka je važna i trebamo biti fokusirani, trebamo znati čemu stremimo, ali ne treba biti u grču jer sve što smo napravili plod je našeg rada, nitko nam ništa nije poklonio", nastavio je Zekić.

Je li HNL slabiji odlaskom nekoliko igrača?

"Varaždin sam više puta pohvalio. Kovačević radi odličan posao i drago mi je zbog njega, bili smo zajedno na akademiji, pošten je i marljiv. Baš poput nas, nisu puno mijenjali, ali nije bilo ni potrebe jer su jako dobro izbalansirani, motorični, dinamični, igraju neopterećeno i očekujem da sutra svi uživaju u nogometu i dobrim potezima", izjavio je Zekić.

Novinari su Zekića pitali je li HNL slabiji nakon što su otišli igrači poput Mislava Oršića, Diona Drene Belje, Laszla Kleinheislera i drugih. "Fasciniraju me takve procjene. Otišla su tri-četiri dobra igrača, ali to se svake godine događa. Naša liga ja razvojna, klubovi žive od transfera, doći će neki novi, mladi klinci i to je tako kod svih.

To i je najveća kvaliteta HNL-a, fascinantno je da se izbacuje toliko igrača na maloj bazi i u uvjetima u kojima svi radimo. I jače lige u Europi, a pritom ne mislim na pet najjačih, ne mogu se mjeriti s nama. Zbog toga će i na sljedećem svjetskom prvenstvu biti pet-šest novih igrača iz HNL-a", zaključio je Zekić.

Pročitajte više