TENIS

Ne ide joj s reketom i ne može živjeti od tenisa, ali želi biti poput Serene

Foto: Instagram / Eden Silva

EDEN SILVA malo je poznata 24-godišnja britanska tenisačica, čiji je najveći uspjeh karijere nastup u 1. kolu kvalifikacija za Wimbledon, a trenutačno je 486. na WTA ljestvici.

Iako je u karijeri zaradila oko 100.000 eura, ponajviše zahvaljujući igri parova, na prihode s turnira mora plaćati visok porez i trošiti na putovanja pa od tenisa ne može živjeti. Zato je pokrenula paralelnu karijeru.

Na njenu sreću, Eden je vrlo atraktivna pa su je kontaktirali iz agencije za modele kad su vidjeli njen profil na Instagramu.

"Vjerujem da se ne trebam predstavljati samo kao tenisačica nego imati i druge interese", rekla je Londončanka pa objasnila:

"Agencija predstavlja sportaše, modele i reality zvijezde. Ne šećem po pistama, ali mogu biti zaštitno lice različitih kampanja i tako dobiti razne sponzore. Uvijek su me zanimale moda i ljepota, ali moj fokus ostaje na tenisu."

Kaže da želi biti poput Serene Williams, ali ne na terenu. Valjda je već odavno shvatila da tu nije tako dobra.

"Ona je moj idol, imala je teških trenutaka, ali način na koji se drži izvan terena je snažan i vatren. Divim joj se, ona mi je omiljena igračica i pravi primjer kako netko može biti posvećen tenisu, a istovremeno se baviti i drugim stvarima. Uspješna je i u modi i u tenisu, pa zašto ne bih bila i ja?" rekla je Silva za The Sun.

Tek je na početku karijere modela i nema još ni 7000 sljedbenika na Instagramu pa će trebati dosta vremena da tu počne ozbiljno zarađivati, ali svakako ima veću perspektivu nego u tenisu kao 24-godišnjakinja s jednim jedinim profesionalnim mečom u pojedinačnoj konkurenciji.

Pročitajte više