Zidane: Najteža utakmica sezone

Foto: Getty Images / Guliver Image

REAL MADRID nakon 16. kola La Lige, ali i s utakmicom manje, s četvrte pozicije za vodećom Barcelonom zaostaje 11 bodova.
 
Realov trener Zinédine Zidane na današnjoj konferenciji za medije isključio je mogućnost da je svlačionica madridskog kluba nabujala nervozom pred sutrašnji El Clásico protiv Barcelone na Santiagu Bernabéu (13:00).
 
"Krucijalno je na koji ćemo način interpretirati sutrašnji derbi. Svjesni smo da je pred nama najteža utakmica sezone. Susreti Reala i Barcelone uvijek su lijepi, ali i teški. Inspiriraju nas i vjerujem da ćemo biti spremni", izjavio je Francuz.

Zinédine Zidane sa svojeg je stajališta otkrio ključ pobjede kojim bi Real Madrid revitalizirao nadu u obranu ligaške titule španjolskog prvaka.
 
"Ako se bez lopte nećemo dobro kretati, bit ćemo u problemima. Bitan je naš stav i način na koji ćemo započeti utakmicu. Moramo biti oprezni i strpljivi", istaknuo je pa nadodao:
 
"Moramo razmišljati kako da odigramo kvalitetnu utakmicu, a ne koliko bodova zaostajemo za Barcelonom. Smatram da sutrašnji ogled nije odlučujući. I ako izgubimo, prvenstvena utrka neće biti završena. Ionako je naša svaka sljedeća utakmica percipirana kao finale i sutra imamo prigodu umanjiti bodovni zaostatak za Barcelonom. Što god se sutra dogodilo, nastavit ćemo pozitivno razmišljati."
 
Prema posljednjim saznanjima, Cristiano Ronaldo bit će spreman za El Clásico. Upitan je tek Gareth Bale, no prognoze su optimistične glede njegova nastupa.
 
Real Madrid u tekućoj se sezoni već susreo s Barcelonom u okviru dvomeča Španjolskog superkupa. U prvom okršaju, odigranom na Camp Nou, pobijedio je s 3:1, a u drugom s 2:0.
Minule prvenstvene sezone u prvom dvoboju je remizirao (1:1), a potom je na Santiagu Bernabéu poražen s 2:3.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više