Real Madrid

Zidane se posvađao s upravom Reala: On je želio jednog, a Perez drugog igrača

EPA-EFE

ZINEDINE ZIDANE je prošlog tjedna iznenada otišao iz Reala.

Francuz je Madrid napustio kao jedan od ako ne i najveći Realov trener u povijesti. U manje od 900 dana na klupi osvojio je prvenstvo, tri uzastopne Lige prvaka i dva klupska SP-a, ali negdje je puklo i Zidane je otišao iz kluba.

Prema pisanju The Suna, Zidane je dao ostavku jer se razišao s predsjednikom Florentinom Perezom oko transferne politike. Zidane je navodno jako želio Edena Hazarda iz Chelseaja, ali mu to uprava nije željela omogućiti. Sad već bivši francuski trener nekoliko puta je javno rekao da bi volio vidjeti Hazarda u momčadi i navodno je inzistirao na njegovu dovođenju.

No, Perez je inzistirao na dovođenju Davida de Gee, ali Zidane ga je uvjeravao da je Keylor Navas pravi golman za Real i da nema potrebe za dovođenjem golmana iz Manchester Uniteda. 

Zidane i Perez o tome su navodno razgovarali prošle srijede, a Francuz se u jednom trenutku ustao i rekao:

"Gotovo je, odlazim. Sad se ti brini o momčadi".

Sljedećeg dana Zidane je sazvao izvanrednu press konferenciju i obznanio svoju odluku.

"Sinoć sam razgovarao s predsjednikom i pokušavao mu objasniti o čemu razmišljam. Ovo je pomalo čudan trenutak, ali s druge strane i važan, te dobar za sve. Ova momčad treba nastaviti pobjeđivati, ali mislim da joj treba promjena, novi glas, druge metode i zato sam donio ovu odluku. Volim ovaj klub i predsjednika koji mi je dao priliku igrati za njega i voditi klub mojih snova. Ali sve se mijenja i zato sam donio odluku da odlazim", rekao je Zizou.

Nakon toga se pojavila informacija da je Zidane otišao iz Reala zbog 200 milijuna eura, koliko mu katarski nogometni savez nudi za četiri godine ako postane njihov izbornik. 

"Zidane će voditi Katar kako bi se zemlja što bolje pokazala na SP-u 2022. godine kojem je domaćin", rekao je egipatski milijarder Nahuib Sawiris.

Pročitajte više