Zlatno olimpijsko odličje rukometaša proslavljeno diljem Hrvatske

TIJEKOM odigravanja finalne utakmice olimpijskog rukometnog turnira u Ateni između Hrvatske i Njemačke ulice Zagreba, ali i ostalih gradova i mjesta Hrvatske bile su uglavnom puste.

Nedjeljno poslijepodne većina Hrvata provela je uz televizore kod kuće ili u kafićima navijajući za naše rukometaše koji su do 50 minute uglavnom stizali prednost Nijemaca. Međutim, kada su u posljednjim minutama odabranici Line Červara preokrenuli rezultat i izborili pobjedu pucanjem, pjesmom i klicanjem našim igračima proslavljali su pobjedu.

Tada su u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Varaždinu, ali i ostalim gradovima kolone automobila s razigranim navijačima s hrvatskim zastavama i šalovima krenuli su ka centralnim gradskim trgovima gdje su nastavili proslavu olimpijskog zlata tradicionalnim kupanjem u gradskim fontanama.



Glavna proslava očekuje se u utorak, 31. kolovoza kada u jutarnjim satima zrakoplova s zlatnim rukometašima i ostalim članovima našeg olimpijskog tima dolazi u Zagreb, gdje će im se na središnjem zagrebačkom trgu prirediti veliki doček, sličan onom nakon osvajanja zlata na Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

Slavlje za svoje olimpijce priprema i "najsportskij grad na svijetu", Split i to u srijedu navečer na Rivi.

Izvor fotografija: FaH

Pročitajte više