Znate li koja su petorica grubijana rekorderi po isključenjima u Ligama petice?

Foto: Guliver Image/Getty Images

SERGIO RAMOS je vrhunski igrač. Tu nema dvojbe. Ramos je jedan od najboljih stopera modernog doba, igračina koja je s Realom i Španjolskom osvojila sve i to po nekoliko puta. Ramos je branič, ali i njegovi golovi toliko su puta donosili Realu pobjede. Sjetimo se samo onog finala Lige prvaka 2014. protiv Atletica. Godin je doveo Atletico u prednost i tih je 1:0 stajalo na semaforu sve do sudačke nadoknade. Real je imao korner. Luka Modrić je uzeo loptu i čekao se samo taj ubačaj i da sudac svira kraj, pa da momci Chola Simeonea krenu sa slavljem. Tako bi i bilo da u srcu kaznenog prostora Atletica u skoku nije bio najviši Sergio Ramos. Real je doslovce ''sa sirenom'' izjednačio, odveo finale u produžetke, a tamo deklasirao gradskog rivala (4:1) za desetu europsku krunu.

Bio je to najvažniji gol u karijeri Sergija Ramosa, ali 32- godišnji igrač rođen u Camasu zabio je još mnogo ključnih golova. Najčešće u završnicama utakmica i s tim golovima je često donosio Madriđanima bodove.

Kad bismo krenuli čačkati po povijesti, vrlo vjerojatno bismo došli do podatka da je Ramos najbolji strijelac među braničima u svijetu vrhunskog nogometa. Možda su mu blizu jedino Ronald Koeman i Roberto Carlos, ali to nije glavna tema naše priče jer je Ramos po još nečemu rekorder.

Crveni karton koji je jučer dobio u debaklu Reala doma protiv Girone bio mu je 25. u karijeri, a čak 20. u Primeri. I po tome je Ramos jedinstven Ligama petice. Do jučer Ramos je s tih 19 crvenih dijelio prvo mjesto s još jednim igračem. Njegovo ime je Cyril Rool, nekadašnji je igrač Marseillea, Nice i Bordeauxa i  čovjek je koji je u karijeri zaradio 25 crvendaća i čak 187 žutih kartona. Rool je u francuskom prvenstvu bio 19 puta isključen. Od jučer Ramos je sam na vrhu s 20 crvenih kartona.

U Serie A rekorder je legendarni Juveov Urugvajac Paolo Montero s 16 isključenja, u Premiershipu nitko nije ni blizu opakom Roy Keanu (13), ali samo zato što se Premiership po tim imenom igra od 1992. Roy Keane koliko god brutalan i oštar bio, mala je beba za Vinnieja Jonesa i ostatak luđaka iz Crazy Ganga (Jones je svojevremeno snimio video uradak radnog naziva ''Kako najjednostavnije slomiti protivničkom igrači nogu i ne biti isključen''. Zbog te kazete FA ga je žestoko kaznio.) U Bundesligi se očito igra najmekše jer je tamo rekorder Jens Nowotny sa ''samo'' osam crvendaća.

Pročitajte više