Znate li koliko se FIFA bolje prodaje od PES-a?

Foto: Twitter

RASPRAVE o tome je li bolja FIFA 18 ili PES 2018. ne prestaju ni gotovo devet mjeseci nakon izlaska tih igara.

International Superstar Soccer (ISS), koji je kasnije postao Pro Evolution Soccer, godinama je držao veliki primat na polju nogometnih simulacija. No zadnjih četiri-pet godina, prema mišljenju većine igrača, FIFA je postala puno bolja igra, iako naravno i dalje ima onih koji se s tim ne slažu.

O igrivosti se možda i može raspravljati, no nema sumnje da je FIFA, kad se pogledaju svi segmenti, bolji proizvod od PES-a po onome što nudi za novac. Licencije za sve klubove i neusporedivo bolje online iskustvo golema su prednost u odnosu na PES, koji će od sljedeće godine izgubiti i licencu za UEFA-ina natjecanja, što mu je bio veliki adut.

Tome u prilog idu i brojke koje jako puno govore. FIFA 18 je od izlaska do kraja travnja prodana u 10.986.566 primjeraka, a ove godine kupilo ju je 669.154 korisnika s čime je osma najprodavanija igra u 2018. godini. Podaci su samo za igrače Playstationa.

S druge strane, PES 2018. je tek 96. najprodavanija igra ove godine sa samo 80.697 prodanih primjeraka igračima Playstationa, a od izlaska je PES kupilo samo 619.416 igrača. U prijevodu, FIFA je 17 puta prodavanija igra od konkurenta.

Najprodavanija igra godine za konzole je Monster Hunter: World (PS4), koji je prodan u 3,8 milijuna primjeraka, drugi je Mario Kart 8 Deluxe za Nintendo Switch, prodan u 1,1 milijun primjeraka, a treći je Super Mario Odyssey za istu platformu, s 1,04 prodanih jedinica.

Pročitajte više