REGIJA

Zrinjski je mogao ispisati povijest. Pogledajte dramu nakon koje je ostao bez Europe

Foto: Screenshot

ZRINJSKI je u utakmici protiv Slovana iz Bratislave ostao nekoliko sekundi udaljen od grupne faze Konferencijske lige, a time i povijesti. Nikad niti jedan klub iz Bosne i Hercegovine nije igrao u fazi po skupinama nekog europskog natjecanja, a Zrinjski je tu šansu izgubio nakon što je poražen u raspucavanju jedanaesteraca.

Mostarski klub koji s klupe vodi Sergej Jakirović na uzvrat u Bratislavu došao je s prednošću 1:0 koju mu je donio Nemanja Bilbija u 89. minuti prve utakmice. Sve do 67. minute rezultat uzvrata nije se mijenjao, a tada je Eric Ramirez postigao gol vrijedan produžetka.

Igor Savić zabio je u 103. za novu prednost Zrinjskog i sve do druge minute sudačke nadoknade produžetka činilo se da će mostarski klub slaviti i izboriti Konferencijsku ligu. Ramirezov drugi gol, postignut škaricama, odveo je momčadi do raspucavanja jedanaesteraca.

Hrvoje Barišić je promašio, ali ga je spasio Josip Čondrić obranom penala Guramu Kašiji. Nakon promašaja Matije Malekinušića, Aleksandar Čavrić je bio precizan za slavlje Slovana.

VIDEO: Arena Sport

Pročitajte više