Zrinski preokretom u dramatičnoj završnici protiv Vukovara zadržao vrh ljestvice

Foto: Dejan Lovrić/Index.hr

ZRINSKI je na gostovanju kod Vukovara pobijedio 1:2 u utakmici predzadnjeg, 32. kola SuperSport 1. nogometne lige. Momčad iz Jurjevca gubila je 1:0 do 79. minute, a onda je uslijedila dramatična završnica s dva penala. Zrinski je pobjedom zadržao dva boda prednosti pred Šibenikom.

Nije to bila utakmica s puno pravih šansi u početnih sat vremena, a Vukovar je poveo u 64. minuti pogotkom Robina Gonzaleza. Gosti su krenuli napadački i izjednačili za penal u 79. minuti. Gol je zabio Dominik Dogan, a penal je skrivio Paul Bismarck Tabinas, kojeg je lopta nesretno pogodila u ruku. Sudac Antonio Melnjak bez razmišljanja pokazao je na bijelu točku.

Promašeni penal Knölla

Pet minuta kasnije Zrinski je stigao do preokreta. Nakon kornera s desne strane na prvoj stativi je visoko skočio Domagoj Jelavić i fantastično glavom pogodio suprotni kut vukovarskog gola. Torles Knöll izborio je u 87. minuti penal za Vukovar, no bivši napadač iz SuperSport HNL-a ga je i promašio. Točnije, sjajno mu je obranio golman Zrinskog Marin Stanić.

Šibenik u subotu od 14:50 igra protiv Dubrave doma. Ako pobijedi, bit će u zaostatku od dva boda i odluka o ulasku u SuperSport HNL past će u zadnjem kolu, u kojem će Zrinski igrati protiv Šibenika u Osijeku.

Pročitajte više