skijanje

Zubčić i Vidović odličnim nastupima po gustom snijegu i magli do drugog laufa

Foto: Reuters

POSLJEDNJE utrke Svjetskog kupa voze hrvatski skijaši u slalomu u Chamonixu. Od četvorice u prvoj vožnji, dvojica su izborili drugu koja počinje u 12:30.

Filip Zubčić kao 12. i Matej Vidović kao 23. Istok Rodeš je bio prespor, a Samuel Kolega je izletio sa staze. 

Prvu vožnju na kultnom skijalištu obilježili su jako teški vremenski te uvjeti na stazi. U prvom dijelu prvog laufa padao je gust i mokar snijeg, a zatim se nad stazu spustila gusta magla.

Hrvatski skijaši nadaju se da će se do druge vožnje vrijeme barem malo poboljšati, a Zubčić se posebno raduje nastavku jer u njemu stazu postavlja njegov trener Marko Šuman.

Tijek prve vožnje:

10:35 Nažalost, Samuel Kolega je izletio sa staze.

10:30 Senzacionalni Matej Vidović! Krenuo je tek 42. po užasnim vremenskim uvjetima i jako teškoj stazi, ali je usprkos svemu tome sa zaostatkom 2.01 završio kao 23. To mu je praktično sigurno za drugu vožnju!

10:26 Kreće Rodeš. Sjajno prvo prolazno vrijeme sa samo 0.18 zaostatka za vodećim! Nažalost, na sredini staze radi veliku grešku te na kraju završava s 2.20 sekundi zaostatka kao 30. To neće biti dovoljno za drugu vožnju, ali sve u svemu, bio je to jako dobar Rodešov nastup. 

10:23 Kao da gusti, vlažni snijeg nije bio dovoljan, sad se još na vrhu staze spustila magla.

10:15 Nakon prvih 30 skijaša Zubčić je na odličnom 12. mjestu, što mu daje sjajnu priliku za još bolji rezultat u drugoj vožnji.

10:10 Pertl, Hadalin, Hirschbuhl i Aerni završavaju prvu trku iza Zubčića.

10:00 Jakobsen je prvi od skijaša nakon Zubčića koji se probio ispred njega. Najbolji hrvatski skijaš tako je trenutno 12.

9:58 Nef, Gstrein i Moelgg ne uspijevaju nadmašiti Zubčića. Time, ali i njegovim odličnim nastupom, rastu mu šanse da u drugoj vožnji dođe do novih bodova nakon što je bez njih ostao u Flachauu i Schladmingu.

9:55 Zubčić kreće. Odličan je na prvom prolazu, gdje za vodećim zaostaje samo 0.16. Do kraja ga jedna greška košta zaostatka od 1.35 za Schwarzom te je na 11. mjestu. Zubčić je tako osigurao drugu vožnju. 

9:53 Muffat-Jeandet je sjajno krenuo i na prvom prolazu bio vodeći, ali na kraju je zaostao 1.24 sekunde.

9:50 Vinatzer i Ryding lošim nastupima su za sada najgori.

9:45 Matt, Strasser i Meillard ne uspijevaju skinuti vodećeg Schwarza.

9:42 Foss-Solevag griješi, što ga košta odličnog plasmana, a Korošilov odustaje. 

9:40 Noel, prošlogodišnji pobjednik u Chamonixu, odlično vozi i na kraju je drugi sa samo tri stotinke zaostatka za Schwarzom.

9:38 Schwarz prelazi u vodstvo. Vodeći slalomaš ove sezone još jednom sjajnom vožnjom uzima prvo mjesto Zenhausernu.

9:36 Feller također ne može skinuti vodećeg, a Kristoffersen odustaje nakon što je zahaklao vrata.

9.33 Pinturault vozi drugi i na kraju zaostaje 0.86.

9:32 Zenhaursen prvi prolazi stazom vremenom 50.72.

9:20 Jako teški uvjeti su na stazi. Pada gust, mokar snijeg, nakon što su organizatori noćas polijevali stazu bojeći se visokih temperatura. Sve to bitno otežava skijašima. 

Pročitajte više